Consulul României din Bristol respinge temerile privind intensificarea imigraţiei

Consulul României din oraşul britanic Bristol, Răzvan Constantinescu, a catalogat drept "paranoia" zvonurile privind intensificarea migraţiei cetăţenilor UE.

157 afișări
Imaginea articolului Consulul României din Bristol respinge temerile privind intensificarea imigraţiei

Consulul României din Bristol respinge temerile privind intensificarea imigraţiei (Imagine: Shutterstock)

Datele furnizate de Oficiul britanic pentru statistici relevă că numărul românilor şi bulgarilor care muncesc în Marea Britanie a scăzut cu 4.000 de la eliminarea restricţiilor pentru români şi bulgari.

Însă Răzvan Constantinescu, numit consul onorific la Bristol în ianuarie, afirmă că datele confirmă că temerile sunt nefondate.

"Temerile privind un flux de imigranţi care ar lua locurile de muncă nu sunt susţinute de dovezi. Înţeleg preocupările, dar dacă privim cu atenţie se pare că estimările iniţiale nu erau decât paranoia", a spus consulul român, conform publicaţiei The Bristol Post.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici