Continua lupta culturală din Ungaria. Comunitatea LGBT anunţă o paradă cu zeci de mii de persoane

  • Comunitatea LGBT din Ungaria se pregăteşte să sfideze campaniei împotriva mişcării iniţiată de guvernul conservator de la Budapesta.
  • Parada LGBT de sâmbătă de la Budapesta va fi „o sărbătoare, dar şi un protest”, au spus organizatorii.
5704 afișări
Imaginea articolului Continua lupta culturală din Ungaria. Comunitatea LGBT anunţă o paradă cu zeci de mii de persoane

Continua lupta culturală din Ungaria. Comunitatea LGBT anunţă un o paradă cu zeci de mii de persoane

Johanna Majercsik, unul dintre organizatorii paradei de la Budapesta a spus că se aşteaptă să vadă cu mult mai mulţi participanţi faţă de cele aproximativ 20.000 de persoane care au participat la ultimul marş ce a avut loc în urmă cu doi ani.

„Există o imensă indignare în societate cu privire la ceea ce s-a întâmplat”, a spus Johanna Majercsik.

O lege anunţată de primierul Viktor Orban, care a fost contestată de comunitatea LGBT, interzice utilizarea materialelor care "promovează homosexualitatea şi schimbarea de gen" în şcoli, aparent ca o măsură de prevenire a abuzului asupra copiilor.

Legea a determinat 17 state membre, printre care Franţa, Germania, Olanda, Italia şi Belgia, să le scrie liderilor UE Charles Michel şi Ursula von der Leyen şi secretarului general al ONU Antonio Guterres despre necesitatea de a susţine valorile europene. Din cauza legi, premierul Ţărilor de Jos, Mark Rutte, a susţinut că „Ungaria nu mai are ce să caute în Uniunea Europeană”.

Spre deosebire de Polonia, retorica anti-LGBT nu a fost anterior o parte importantă a platformei partidului Fidesz, condusă de Orban, campania sa din ultimii cinci ani s-a concentrat în principal pe opoziţia faţă de migraţie.

"Are nevoie de un nou inamic, nu cred că există niciun alt guvern în Europa, nici măcar în Polonia, care să incite oamenii la ură la fel de deschis cum face acest guvern", a spus Máté Dániel Szabó, de la Uniunea Maghiară Libertăţi Civile.

Miercuri, Orban a dublat la legislaţie, anunţând un referendum care ar pune cinci întrebări principale dacă maghiarii vor ca copiii lor să fie „protejaţi” de conţinutul LGBT.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici