Controversă în Argentina privind un afiş cu Cristina Kirchner în compania Papei Francisc

Un afiş de campanie, care o prezintă pe preşedinta Cristina Kirchner în compania Papei Francisc generează polemică în Argentina, unde opoziţia acuză puterea că încearcă să instrumentalizeze imaginea Suveranului Pontif.

168 afișări
Imaginea articolului Controversă în Argentina privind un afiş cu Cristina Kirchner în compania Papei Francisc

Controversă în Argentina privind un afiş cu Cristina Kirchner în compania Papei Francisc (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu vă descurajaţi niciodată, nu lăsaţi speranţa să se stingă", afirmă acest afiş, preluând o frază a Papei însoţită de o fotografie a acestuia salutând-i pe Kirchner şi pe Martin Insaurralde, candidatul partidului de guvernământ la alegerile primare din 11 august, care preced alegerile legislative din 27 octombrie.

Kirchner şi Insaurralde s-au întâlnit cu Papa în timpul recentei vizite a acestuia în Brazilia, cu ocazia Zilelor Mondiale ale Tineretului catolic.

"Papa este o figură universală, toată lumea este mulţumită de el. Nu mi-am imaginat niciodată că se poate merge până acolo încât să se facă o fotografie cu el pentru un afiş de campanie", a protestat opozantul Jose de la Sota, guvernatorul provinciei Cordoba (centru).

La rândul său, candidatul Frontului Progresist (opoziţie) Margarita Stolbizer a criticat deturnarea de fonduri publice care i-au permis candidatului din provincia Buenos Aires să meargă să facă o fotografie cu Papa la Rio de Janeiro.

În faţa acestor critici, Insaurralde a asigurat că acest afiş "nu face parte din campania Frontului pentru Victorie" al lui Kirchner.

La rândul său, Biserica argentiniană îşi ascunde cu greu o oarecare nemulţumire. "Acest afiş pică prost. Am primit e-mailuri şi apeluri de la persoane care se opun vehement manipulării fotografiei", a mărturisit o sursă ecleziastică sub acoperirea anonimatului.

După primarele din 11 august, alegătorii argentinieni vor fi din nou chemaţi la urne la 27 octombrie pentru a alege jumătate dintre deputaţi şi o treime dintre senatori, la jumătatea celui de-al doilea mandat consecutiv al lui Kirchner, care se încheie la sfârşitul lui 2015.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici