Controversatul umorist Dieudonné va candida în alegerile legislative franceze

Controversatul umorist Dieudonné, condamnat în mai multe rânduri pentru declaraţii antisemite, va candida în alegerile legislative din Franţa, programate pe 10 şi 17 iunie, din partea Partidului Antisionist, a anunţat vineri această formaţiune.

122 afișări
Imaginea articolului Controversatul umorist Dieudonné va candida în alegerile legislative franceze

Controversatul umorist Dieudonné va candida în alegerile legislative franceze (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Dieudonné M'Bala M'Bala va candida la Dreux, în centrul Franţei, a precizat Partidul Antisionist, o formaţiune politică foarte mică şi care va prezenta în total patru candidaţi în cele 577 de circumscripţii franceze.

De origine cameruneză, Dieudonné a devenit cunoscut ca umorist în anii '90, după care s-a apropiat de extrema dreaptă franceză. Jean-Marie Le Pen, şeful istoric al acestei familii politice, este naşul uneia dintre fiicele sale.

Dieudonné a mai candidat, anterior, din partea Partidului Antisionist, pe primul loc al listei formaţiunii în alegerile europene din 2009, în regiunea pariziană, obţinând un scor de 1,30% în turul întâi. Partidul Antisionist s-a lăudat, la vremea respectivă, cu susţinerea mişcăriloUmoristul foarte controversatr islamiste Hamas şi Hezbollah.

Dieudonné M'Bala M'Bala, în vârstă de 46 de ani, a întreţinut, de asemenea, relaţii cu regimul iranian, iar în ultimii ani a efectuat vizite la Teheran.

De curând, un spectacol al lui Dieudonné la Montréal a fost anulat, în urma protestelor unei asociaţii evreieşti.

De asemenea, un spectacol susţinut de controversatul umorist la Bruxelles a fost întrerupt de către poliţie, împotriva acestuia fiind declanşate proceduri judiciare pentru "xenofobie" şi "incitare la ură rasială". Potrivit autorităţilor oraşului, poliţia a constatat "derapaje" verbale în cursul spectacolului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici