Contul de Twitter al lui Nicolas Maduro a fost piratat

Contul de Twitter al câştigătorului alegerilor prezidenţiale de duminică din Venezuela Nicolas Maduro şi cel al Partidului Socialist Unificat din Venezuela (PSUV) au fost piratate, a denunţat directorul său de campanie, Jorge Rodriguez.

128 afișări
Imaginea articolului Contul de Twitter al lui Nicolas Maduro a fost piratat

Contul de Twitter al lui Nicolas Maduro a fost piratat (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

"Contul preşedintelui nostru a fost piratat, candidatul patriei, fiul lui (Hugo) Chavez, Nicolas Maduro, contul Partidului Socialist Unificat din Venezuela şi contul surorii noastre jurnaliste Teresa Maniglia" de asemenea, a afirmat Rodriguez într-un apel telefonic către postul televiziunii oficiale VTV.

Pe conturile @NicolasMaduro, @PartidoPSUV şi @tmaniglia, ataşat de presă al preşedinţiei, au apărut mesaje precum: "Fraude electoral by @lulzsecperu #hacked" ("Fraudă electorală de către @lulzsecperu #piratat") sau "HACKED BY @LUZLSECPERU" ("PIRATAT DE @LUZLSECPERU), la câteva minute de la începerea închiderii birourilor de vot, la ora locală 18.00 (01.30 ora României).

Contul lui Maniglia a fost restabilit rapid, dar au fost atacate şi alte site-uri ale puterii, precum www.nicolasmaduro.org.ve şi www.maduro.org.ve.

Rodriguez a asigurat că atacurile au fost comise de persoane "fără scrupule, de către promotorii războiului murdar elaborat de la Bogota, o campanie care (...) a încercat să tulbure panorama electorală".

Această acţiune "este o dovadă în plus a imensei disperări (a taberei adverse), vrem să lansăm un apel, în special către echipa de campanie antichavistă, să-şi păstreze calmul", a adăugat el.

Nouăsprezece milioane de venezueleni au fost chemaţi la urne duminică pentru a-l desemna pe succesorul fostului preşedinte Hugo Chavez, decedat din cauza cancerului la 5 martie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici