Conturi blocate, interdicţie de a părăsi ţara. Anchetă în Venezuela împotriva preşedintelui interimar autoproclamat Juan Guaido

Curtea Supremă de Justiţie din Venezuela a deschis o anchetă împotriva lui Juan Guaido, liderul opoziţiei şi preşedinte interimar autoproclamat, i-a interzis să părăsească ţara şi i-a blocat conturile bancare până la finalizarea investigaţiei, relatează BBC.

3606 afișări
Imaginea articolului Conturi blocate, interdicţie de a părăsi ţara. Anchetă în Venezuela împotriva preşedintelui interimar autoproclamat Juan Guaido

Curtea Supremă din Venezuela a deschis o anchetă împotriva lui Juan Guaido

Curtea Supremă a deschis o anchetă preliminară în ceea ce îl priveşte pe Juan Guaido la cererea procurorului general Tarek Saab. Preşedintele interimar este acuzat că a ajutat alte ţări să intervină în problemele interne din Venezuela.

Având în vedere că este preşedintele Ansamblului Naţional din Venezuela, Juan Guaido beneficiază de imunitate, în afara cazului în care investigaţia este ordonată de Curtea Supremă. Deschiderea anchetei a fost posibilă deoarece cei 32 de membri ai Curţii îi sunt loiali preşedintelui Nicolas Maduro.

Preşedintele Nicolas Maduro, în vârstă de 56 de ani, se confruntă cu o criză politică după ce Juan Guaido s-a autoproclamat preşedinte interimar.

Statele Unite, Canada şi majoritatea statelor din America Latină şi-au manifestat susţinerea pentru Guaido. Preşedintele Nicolas Maduro a fost susţinut sâmbătă, în cadrul unei întâlniri a Consiliului de Securitate ONU, de către China şi Rusia. Maduro a respins apelurile făcute de Statele Unite, Canada, statele din America Latină şi din Uniunea Europeană pentru organizarea unor noi alegeri.

Cel puţin 40 de persoane au fost ucise în urma protestelor recente din Venezuela, 26 dintre acestea fiind împuşcate de către forţele pro-guvernamentale, a declarat marţi purtătorul de cuvânt ONU pentru Drepturile Omului, Rupert Colville.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici