Convoi militar al NATO, implicat într-un accident pe A1. Trei militari americani au ajuns la spital

Trei soldaţi americani au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Timişoara, luni, după ce şoferul unui autovehicul ce forma un convoi militar al NATO a adormit la volan, a lovit camionul aflată în faţa sa şi a intrat într-un parapet, pe autostrada A1 Deva – Nădlac, transmite corespondentul MEDIAFAX.

3685 afișări
Imaginea articolului Convoi militar al NATO, implicat într-un accident pe A1. Trei militari americani au ajuns la spital

Convoi militar al NATO, implicat într-un accident pe A1. Trei militari americani au ajuns la spital

Accidentul rutier s-a produs, luni, pe autostrada A1 Deva – Nădlac, la aproximativ cinci kilometri de vama Nădlac.

Şeful biroului Autostrada A1 Deva – Nădlac, Valentin Burtă, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că din convoiul militar făceau parte 15 autovehicule cu trailer, care se deplasau de la baza militară de la Poplaca înspre o alta din Uniunea Europeană, pentru efectuarea unui exerciţiu.

“Este vorba despre un convoi militar format din 15 autovehicule, care se deplasa de autostrada A1 Deva – Nădlac pentru a trece frontiera de stat româno-maghiară, prin punctul de frontieră Nădlac 2. La kilometrul 479, pe sensul de mers Arad – Nădlac, unul dintre conducătorii auto a adormit la volan şi a intrat în autovehiculul care circula în aceeaşi direcţie de mers, aflat în faţa lui. Speriat, şoferul a făcut o manevră de tragere de volan brusc spre stânga şi a intrat în parapet, urcând ulterior pe parapeţii care delimitează cele două sensuri de mers. Autocamionul respectiv a rămas blocat pe parapeţi”, a afirmat Valentin Burtă.

În urma impactului, uşa s-a deschis, iar şoferul care a adormit la volan a căzut pe carosabil, fiind transportat, alături de pasagerul aflat în cabină şi de şoferul celuilalt autocamion, la Spitalul Judeţean Timişoara pentru îngrijiri medicale.

Traficul a fost restricţionat aproximativ 40 de minute pe banda 1 şi 2, fiind deviat pe banda de urgenţă până la ridicarea autocamionului care a intrat în parapet.

“Toţi care făceau parte din echipajul acestui convoi sunt soldaţi americani, care au fost pe teritoriul României la bazele militare NATO, la un exerciţiu militar. Am efectuat cercetare la faţa locului şi urmează ca actele premergătoare întocmite de noi să fie înaintate Parchetului de pe lângă Tribunal Militar Timiş. Convoiul militar şi-a continuat deplasarea, a părăsit teritoriul României”, a spus Valentin Burtă.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Timişoara, Andreea Borboros, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că cei trei militari americani răniţi sunt în afara oricărui pericol.

“Unul a scăpat fără nicio zgârietură, celălalt are câteva contuzii uşoare, iar celui de-al treilea pacient i s-au făcut investigaţiile necesare şi va rămâne internat pe Secţia de Politraumatism, este stabil, conştient”, a afirmat Andreea Borboros.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici