Coordonatorul UE pentru lupta împotriva terorismului: Aproximativ 25.000 de extremişti islamişti se află pe teritoriul Marii Britanii

Coordonatorul UE pentru lupta împotriva terorismului, Gilles de Kerchove, avertizează că în Marea Britanie sunt aproximativ 25.000 de extremişti islamişti care pot reprezenta pericol, adăugând că pe teritoriul Europei vor avea loc mai multe atacuri teroriste, relatează cotidianul The Independent.

648 afișări
Imaginea articolului Coordonatorul UE pentru lupta împotriva terorismului: Aproximativ 25.000 de extremişti islamişti se află pe teritoriul Marii Britanii

Coordonatorul UE pentru lupta împotriva terorismului: Aproximativ 25.000 de extremişti islamişti se află pe teritoriul Marii Britanii

Oficialul a avertizat că pericolul reprezentat de indivizii radicalizaţi pe teritoriul Uniunii Europene a crescut, din moment ce organizaţia teroristă Stat Islamic (SI) îi îndeamnă să comită atacuri.

Gilles de Kerchove a afirmat că se aşteaptă la şi mai multe atrocităţi după recentele evenimente teroriste ce au avut loc în Barcelona şi Cambrils, soldate cu moartea a 15 persoane.

Vom suferi şi mai multe atacuri. Majoritatea atacatorilor, cu excepţia celor din Paris şi Bruxelles, nu au fost direcţionaţi direct din Raqqa, însă s-au inspirat de acolo, iar SI îşi asumă responsabilitatea atacurilor”, a declarat Kerchove pentru ziarul spaniol El Mundo.

Propaganda grupului terorist nu îi îndeamnă pe oameni să meargă în ”califat”, ci să iniţieze atacuri în zonele lor de origine, chiar şi la scară mică, cu arme fabricate acasă”, a adăugat coordonatorul UE pentru antiterorism.

Kerchove a delcarat că în Marea Britanie sunt între 20.000 şi 25.000 de islamişti radicalizaţi, cel mai mare număr de pe teritoriul Europei. Dintre aceştia, 3.000 sunt consideraţi un pericol direct de către MI5, iar 500 se află sub supraveghere permanentă. Printre cei care erau cunoscuţi serviciilor de informaţii, dar care nu erau consideraţi periculoşi, se numără şi cei care au plănuit atacurile teroriste din acest an din Marea Britanie în urma cărora au murit 35 de oameni.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici