Copiii care locuiesc în cel mai fierbinte oraş din Japonia vor primi umbrele special concepute pentru a-i proteja de căldură

  • Copiii care locuiesc în cel mai fierbinte oraş din Japonia vor primi umbrele special concepute pentru a-i proteja de căldură, după o vară în care s-au înregistrat temperaturi record în multe părţi ale ţării.
  • După o creştere a numărului de zile în care mercurul a urcat la cel puţin 35 grade Celsius, 9.000 de umbrele galbene din fibră de sticlă vor fi distribuite copiilor din Kumagaya.
651 afișări
Imaginea articolului Copiii care locuiesc în cel mai fierbinte oraş din Japonia vor primi umbrele special concepute pentru a-i proteja de căldură

Copiii care locuiesc în cel mai fierbinte oraş din Japonia vor primi umbrele special concepute pentru a-i proteja de căldură

Autorităţile locale din Kumagaya, în prefectura Saitama, au conceput o umbrelă care protejează de ploaie şi care serveşte şi ca umbrelă de soare.
 
Umbrelele, care poartă logo-ul oraşului şi cântăresc doar 336 de grame, vor fi distribuite săptămâna viitoare unui număr de 9.000 de elevi din şcolile primare.
 
Kumagaya, un oraş de aproximativ 195.000 de locuitori situat la 60 km nord de Tokyo, înregistrează în mod regulat cele mai ridicate temperaturi din Japonia, în parte ca urmare a vânturilor calde descendente create de efectul Foehn.
 
În ultimii doi ani, guvernul oraşului i-a sfătuit pe copiii mai mici să se protejeze de soare cu umbrele obişnuite în drumul lor spre şi de la şcoală pentru a preveni insolaţia, însă unii au pus la îndoială capacitatea acestora de a bloca lumina soarelui, potrivit The Guardian.
 
Alarmat de creşterea numărului de zile în care mercurul ajunge la cel puţin 35 grade Celsius, oraşul a decis să distribuie umbrele galbene din fibră de sticlă, inclusiv copiilor care locuiesc în Kumagaya, dar care frecventează şcoli din afara oraşului.
 
De asemenea, umbrelele anti-căldură îi vor forţa pe copii să păstreze o distanţă rezonabilă unii faţă de alţii, eliminând necesitatea ca aceştia să poarte măşti pentru a preveni răspândirea coronavirusului.
 
Măsura a venit însă cam târziu. Japonia s-a confruntat la sfârşitul lunii iunie cu cel mai grav val de căldură de la începutul înregistrărilor, în 1875, după un sfârşit prematur al sezonului ploios.
 
Oraşul Isesaki, la nord de Tokyo, a înregistrat cea mai ridicată temperatură din istorie pentru acea lună, de 40.2 grade Celsius, depăşind recordul anterior din iunie, de 39.8 grade Celsius, stabilit în 2011. Tokyo a cunoscut mai multe zile consecutive cu temperaturi de peste 35 grade Celsius, ceea ce a determinat guvernul să avertizeze populaţia să economisească energie sau să se confrunte cu întreruperi de curent, în timp ce Kumagaya şi alte cinci localităţi au înregistrat maxime de peste 40 grade Celsius pe 1 iulie.
 
Vineri, temperatura maximă pentru Kumagaya a fost mult mai confortabilă, de 26 grade Celsius, potrivit agenţiei meteorologice, deşi aceasta a prognozat o reluare până la 30 grade Celsius săptămâna viitoare.
 
Oficialii sperau să distribuie umbrelele înainte de începerea vacanţei şcolare de vară, dar au fost amânate de pandemia Covid-19.
 
Încălzirea globală a determinat guvernul japonez să ia măsuri suplimentare şi să emită o serie de sfaturi privind modul de prevenire a insolaţiei.
 
Aproape toate sălile de clasă din şcolile primare şi gimnaziale publice au acum aparate de aer condiţionat, potrivit Asahi Shimbun, în timp ce ministerul educaţiei a îndemnat anul trecut profesorii să îi instruiască pe copii să poarte haine răcoroase şi pălării şi să se hidrateze atunci când se deplasează la şi de la şcoală.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici