NEWS ALERT  Coreea de Nord a "atacat" Marea Japoniei cu două rachete balistice testate

Coreea de Nord a testat două rachete balistice ce s-au prăbuşit în Marea Japoniei, în zona sa de activitate economică, au transmis oficialii militari din Coreea de Sud.

1730 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord a "atacat" Marea Japoniei cu două rachete balistice testate

Mediafax Foto - PRK

Şefii Statului Major al Coreei de Sud au declarat că „două rachete balistice cu rază scurtă de acţiune au fost lansate de Coreea de Nord în Marea de Est din zona Sunan, joi în jurul orei 19:30, ora locală” (6:30 dimineaţa după ora Coastei de Est din SUA).

„Coreea de Sud continuă să-şi menţină postura pentru apărare în timp ce cooperează strâns cu SUA şi îşi întăreşte, în acelaşi timp, nivelul de vigilenţa în pregătirea pentru provocări suplimentare”, transmit oficialii. 

Armata japoneză a declarat că rachetele ar fi aterizat în zona maritimă exclusivă a ţării (zonă de activitate economică).

Prim-ministrul Fumio Kishida a reclamat acţiunea Coreii de Nord cu privire la lansarea rachetelor, transmite agenţia de presă japoneză Kyoto, considerând-o drept „un act scandalos care intensifică provocările”. 

Testele cu rachete s-au produs după ce Coree de Nord a promis să răspundă Coreei de Sud şi Statelor Unite care au organizat exerciţii militare majore, care s-au încheiat joi, lângă graniţa puternic fortificată care desparte Coreea de Nord de Coreea de Sud, potrivit CBS

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici