Coreea de Nord a lansat 30 de rachete cu rază scurtă de acţiune

Coreea de Nord a efectuat, vineri, un tir de 30 de rachete cu rază scurtă de acţiune, a anunţat agenţia sud-coreeană Yonhap. Rachetele au fost lansate începând de la ora locală 04.00 (21.00, ora României) de pe coasta de est nord-coreană către Marea Japoniei, a precizat agenţia.

943 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord a lansat 30 de rachete cu rază scurtă de acţiune

Coreea de Nord a lansat 30 de rachete cu rază scurtă de acţiune (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Yonhap a adăugat că rachetele au zburat probabil pe o distanţă de aproximativ 60 de kilometri.

Duminică, Phenianul a lansat 25 de rachete către Marea Japoniei şi a provocat nemulţumirea Seulului, care i-a cerut a doua zi să renunţe la "provocări".

Coreea de Nord recurge la această demonstraţie de forţă pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de manevrele militare comune ale Coreei de Sud şi Statelor Unite.

Manevrele americano-sud-coreene au început la 25 februarie, în pofida opoziţiei Nordului, care le asimilează cu un antrenament pentru invadarea teritoriului său, arată ştirile.

Aceste tiruri de rachetă nu ar trebui totuşi să provoace o creştere bruscă a tensiunilor în Peninsula Coreeană, experţii apreciind că aceste gesturi vizează în special să sublinieze exasperarea Phenianului faţă de exerciţiile militare comune.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici