Coreea de Nord construieşte un sistem de rachete care să fie lansate de pe mare

Imagini recente surprinse de satelit furnizează noi dovezi potrivit cărora Coreea de Nord construieşte un sistem de rachete pe mare, a anunţat vineri un institut american.

1026 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord construieşte un sistem de rachete care să fie lansate de pe mare

Coreea de Nord construieşte un sistem de rachete care să fie lansate de pe mare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aceste imagini prin satelit capturate de o firmă privată arată că noul submarin nord-coreean, care a fost văzut pentru prima dată în iulie 2014, are unul sau două tuburi verticale de lansare destinate rachetelor balistice sau rachetelor de croazieră, afirmă US-Korea Institute, care depinde de Universitatea John Hopkins.

"Nava ar putea servi drept platformă experimentală pentru tehnlogia lansării de rachete", destinate atacului asupra unor obiective terestre, ceea ce ar putea conduce, în caz de succes, la o "nouă clasă de submarine" nord-coreene, declară institutul într-o analiză publicată pe site-ul 38 North.

Dezvoltarea unei capacităţi de lansare de rachete de pe un submarin ar ridica ameninţarea nucleară a Coreei de Nord la un nou nivel, deoarece ar permite amplasarea unor rachete nucleare dincolo de peninsula coreeană.

Institutul apreciază totuşi că Phenianul nu dispune de această capacitate pentru moment.

În prezent, flota nord-coreeană este constituită în special din vase sovietice şi chineze cu mult depăşite. Speculaţiile potrivit cărora Phenianul se străduieşte să pună la punct un sistem de rachete lansate de pe mare sunt avansate de multă vreme.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici