Coreea de Sud a demarat manevrele militare pe insula Yeonpyeong

Coreea de Sud a demarat luni manevrele militare cu tiruri reale, pe o insulă bombardată recent de Phenian, în pofida ameninţărilor Coreei de Nord, a anunţat Ministerul sud-coreean al Apărării.

24 afișări
Imaginea articolului Coreea de Sud a demarat manevrele militare pe insula Yeonpyeong

Coreea de Sud a demarat manevrele militare pe insula Yeonpyeong (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un fotoreporter al AFP, prezent pe insula Yeonpyeong, unde s-au desfaşurat aceste exerciţii, a afirmat că a auzit tiruri de artilerie.

Ceaţa a întârziat demararea acestor exerciţii, prevăzute iniţial pentru sfârşitul dimineţii (între 4.00 şi 5.00, ora României). Ministerul Apărării a precizat că manevrele vor dura mai puţin de două ore.

Coreea de Sud a încheiat luni exerciţiile sale militare cu tiruri reale, pe o insulă bombardată recent de Phenian, la o oră după demararea lor, potrivit agenţiei sud-coreene Yonhap.

Ministerul sud-coreean al Apărării a precizat că nu poate confirma aceste informaţii, adăugând că va oferi o declaraţie mai târziu.

Civilii de pe insula sud-coreeană Yeonpyeong, bombardată la 23 noiembrie de Coreea de Nord, şi cei de pe alte patru insule învecinate, au primit ordinul să intre la adăpost rapid, în cursul dimineţii.

Un consemn similar a fost comunicat tuturor insulelor din Marea Galbenă aflate la frontiera Coreei de Nord, potrivit unui purtător de cuvânt al Statului Major Interarme al Armatei sud-coreene.

La sfârşitul săptămânii trecute, Phenianul a promis un "dezastru" dacă Coreea de Sud nu renunţă la manevrele militare pe insula Yeonpyeong.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici