Coreea de Sud îndeamnă Phenianul să renunţe la programul nuclear pentru a-şi asigura supravieţuirea

Noua preşedintă sud-coreeană Park Geun-hye a avertizat marţi Phenianul că "singurul drum către supravieţuire" constă în abandonarea programelor sale nucleare şi balistice, îndemnând regimul stalinist "la schimbare", pe fondul unei intensificări a tensiunilor în peninsulă.

283 afișări
Imaginea articolului Coreea de Sud îndeamnă Phenianul să renunţe la programul nuclear pentru a-şi asigura supravieţuirea

Preşedintele Coreei de Sud (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Singurul drum către supravieţuire pentru (Coreea de) Nord constă în a înceta (cu) provocările şi ameninţările, a abandona armamentul nuclear şi balistic şi a deveni un membru responsabil al comunităţii internaţionle", a declarat Park Geun-hye, şef al statului din februarie.

"Însă Coreea de Nord ameninţă din nou securitatea noastră naţională", a subliniat ea, într-un discurs susţinut cu ocazia marcării a trei ani de la naufragiul unei corvete sud-coreene, torpilate de Phenian potrivit Seulului.

Incidentul a provocat moartea a 46 de marinari sud-coreeni. Coreea de Nord a negat mereu că se află la originea torpilării.

De la începutul lui decembrie, când a avut loc lansarea cu succes a unei rachete nord-coreene cu rază lungă de acţiune, asimilată de Seul şi Washington unei rachete balistice, Peninsula Coreeană este, din nou, teatrul unor tensiuni puternice.

Un test nuclear, la 12 februarie, al treilea efectuat de nord-coreeni, a antrenat noi sancţiuni ONU şi ameninţări cu represalii din partea Phenianului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici