Coreea de Sud restricţionează traficul aerian şi rutier pentru examenul de admitere la facultăţi, considerat crucial pentru viitorul tinerilor

Autorităţile din Coreea de Sud au imobilizat la sol avioane, au reprogramat exerciţii militare şi au decis ca instituţiile să înceapă programul mai târziu pentru a evita blocajele în trafic, în contextul desfăşurării examenului de admitere la facultăţi, considerat crucial pentru viitorul tinerilor.

1182 afișări
Imaginea articolului Coreea de Sud restricţionează traficul aerian şi rutier pentru examenul de admitere la facultăţi, considerat crucial pentru viitorul tinerilor

Coreea de Sud restricţionează traficul aerian şi rutier pentru examenul de admitere la facultăţi, considerat crucial pentru viitorul tinerilor (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Aproximativ 650.000 de elevi participă joi la examenul de admitere la facultate, considerat critic pentru viitorul lor, atât în privinţa carierei, cât şi a căsătoriei. Succesul la acest examen presupune obţinerea unui loc la o universitate de elită, iar rezultatele bune sunt atât de importante încât întreaga ţară intră într-o "perioadă de tăcere", relatează Daily Mail în ediţia electronică.

În ziua testului, Ministerul Transporturilor a interzis toate aterizările şi decolările pe o perioadă de 40 de minute, cât durează principalul examen oral care se desfăşoară simultan în 1.257 de centre la nivel naţional.

Instituţiile publice şi marile companii, precum şi Bursa şi-au început programul cu o oră mai târziu decât de obicei, pentru a evita blocajele în trafic şi a se asigura că elevii ajung la timp pentru examen. Armata a reprogramat exerciţii ale artileriei şi Forţelor aeriene, iar circulaţia autovehiculelor a fost interzisă pe o rază de 200 de metri de centrele de examinare.

În plus, elevii care riscă să întârzie la examen pot suna la numărul de urgenţă 112 pentru a cere ajutorul poliţiei, mobilizată de asemenea cu maşini şi motociclete.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici