Coronavirus: De 10 săptămâni, rata mortalităţii scade constant în SUA / Casa Albă compară situaţia cu cea din Europa

  • Raportări oficiale SUA: De zece ori mai puţine decese provocate de coronavirus
  • Casa Albă atrage atenţia asupta ratei mortalităţii, mai mică decât în unele state europene
  • CDC: Rata deceselor cauzate de COVID-19 în SUA e în continuă scădere de 10 săptămâni
1535 afișări
Imaginea articolului Coronavirus: De 10 săptămâni, rata mortalităţii scade constant în SUA / Casa Albă compară situaţia cu cea din Europa

Sursa FOTO: Profimedia

Secretarul de presă al Casei Albe, Kayleigh McEnany, a afirmat luni că rata mortalităţii COVID-19 din Statele Unite este cu mult sub cea înregistrată în Franţa, Marea Britanie sau Germania. Declaraţia vine în contextul comentariilor lansate de preşedintele Donald Trump în timpul discursului său din data de 4 Iulie. Trump a spus atunci că 99% dintre noile cazuri de coronavirus sunt „complet inofensive”.
 
„Preşedintele nu subestimează gravitatea virusului”, a declarat McEnany pentru presă, potrivit Washington Times. „Preşedintele se referă la faptul că la apogeul pandemiei aveam 2.500 de decese pe zi. Acum am ajuns la un nivel mai scăzut, cu 254 de morţi în data de 4 iulie. Numerele arată o scădere de zece ori a mortalităţii.”
 
Duminică, numărul deceselor cauzate de coronavirus în SUA a fost de 209, marcând o scădere cu 23% faţă de săptămâna precedentă, a mai spus McEnany, insistând asupra acestui succes. 
 
Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor a emis vineri o actualizare, menţionând că ratele de deces cauzate de pneumonie, gripă şi coronavirus au scăzut timp de 10 săptămâni consecutive, de la 9% în săptămâna 25 la 5,9% în săptămâna 26, iar SUA se apropie de punctul în care COVID-19 nu va mai putea fi considerată epidemie.
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici