Coronavirus. Masca este obligatorie în Marsilia, iar barurile şi restaurantele se vor închide la ora 23.00

  • Prefectul regiunii Provenţa-Alpi-Coasta de Azur a anunţat noile măsuri împotriva răspândirii epidemiei de coronavirus.
  • Masca va fi obligatorie în toată Marsilia.
  • Barurile şi restaurantele se vor închide la ora 23.00.
109 afișări
Imaginea articolului Coronavirus. Masca este obligatorie în Marsilia, iar barurile şi restaurantele se vor închide la ora 23.00

Profimedia

Prefectul regiunii Provenţa-Alpi-Coasta de Azur a anunţat noile măsuri împotriva răspândirii epidemiei de coronavirus. Masca va fi obligatorie în toată Marsilia, iar barurile şi restaurantele se vor închide la ora 23.00. 
 
Aceste măsuri, care vor intra în vigoare miercuri la ora 11.00, au fost luate după ce numărul cazurilor de Covid din departamentul Bouches-du-Rhone au crescut, cu o incidenţă de 177 la 100.000 de locuitori în al doilea oraş din Franţa şi 131 din 100.000 pentru departament, faţă de aproximativ 33 la 100.000 în medie la nivel naţional, potrivit cifrelor indicate de prefectura regională. Purtarea măştii era obligatorie în tot spaţiul public din Marsilia pentru oricine, cu vârsta de unsprezece ani sau mai mult, începând cu 15 august. O primă măsură de acest tip, luată la 8 august, a impus purtarea unei măşti în anumite districte ale oraşului Marsilia, în special în Vechiul Port.
 
Decizia închiderii barurilor, restaurantelor şi magazinelor alimentare generale va afecta întregul departament, între orele 23:00 şi 6:00 a.m. Aceste două măsuri sunt obligatorii până la 30 septembrie inclusiv, specifică comunicatul de presă al Prefecturii, potrivit Le Figaro.
 
"Situaţia este suficient de alarmantă pentru luarea în considerare a unor măsuri suplimentare", a declarat Christophe Mirmand, prefectul regiunii, considerând necesar să acţioneze preventiv pentru a "evita revenirea la o stare de urgenţă locală, care ar fi deosebit de dăunătoare", în special din punct de vedere economic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici