CORONAVIRUS. S-a întors roata. Mexicanii au blocat mai multe drumuri pentru a opri intrarea turiştilor americani

În perioada de campanie pentru preşedinţie, Donald Trump a promis că va construi un „un zid mare şi frumos” de-a lungul frontierei SUA-Mexic, afirmând că îi va ţine pe migranţi în afara ţării şi va opri totul de la droguri la boli.

2604 afișări
Imaginea articolului CORONAVIRUS. S-a întors roata. Mexicanii au blocat mai multe drumuri pentru a opri intrarea turiştilor americani

CORONAVIRUS. S-a întors roata. Mexicanii au blocat mai multe drumuri pentru a opri intrarea turiştilor americani

Dar, cu un număr de cazurile Covid-19 care creşte în ambele părţi ale frontierei, oraşele din nordul Mexicului pledează ele pentru restricţionarea mişcării transfrontalieră spunând că acest lucru ar opri turiştii şi călătorii care aduc coronavirus din SUA.

În weekend, cetăţenii din Sonoyta, de la graniţa cu Arizona, şi-au folosit propriile vehicule pentru a bloca drumul care duce la Puerto Peñasco, un oraş popular în rândul turiştilor americani - şi intenţionează să repete procesul în această săptămână.

„Invităm turiştii americani să nu viziteze Mexicul”, a declarat primarul Sonoyta, José Ramos Arzate, într-o declaraţie. „Am convenit asupra acestui aspect pentru a proteja sănătatea comunităţii noastre în faţa unei rate accelerate de contagiune cu Covid-19 în statul vecin Arizona.”

Cazurile de coronavirus au crescut alarmant în mai multe state de frontieră ale SUA, printre care Arizona şi Texas, care au întrerupt ambele încercările de redeschidere. În ciuda datelor care arată o creştere a cifrelor din SUA, Trump a încercat să dea vina pe Mexic pentru criză şi a susţinut în mod eronat că Tijuana a fost „puternic infectată cu Covid”.

Trump se va întâlni cu omologul său mexican, Andrés Manuel López Obrador, astăzi la Casa Albă, într-o întâlnire menită să sărbătorească Acordul de liber schimb dintre Statele Unite ale Americii, Mexic şi Canada recent implementat, dar va include, inevitabil, discuţii despre pandemie.

Ca şi Trump, López Obrador a respins sfaturile specialiştilor subestimând coronavirusul, chiar dacă ţara sa se luptă cu un puternic focar.

Mexicul nu a derulat un program de testare amplă, determinând speculaţii pe scară largă că nivelul pandemiei a fost dramatic sub raportat. Amlo a efectuat primul său test de coronavirus abia săptămâna aceasta, pe fondul pregătirilor pentru vizita sa în SUA.

Dar statele mexicane din apropierea frontierei observă o creştere a numărului de turişti americani şi a traficul transfrontalier şi au solicitat guvernului federal mexican să impună restricţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici