Corpul decapitat al ostaticului francez Hervé Gourdel a fost găsit de armata algeriană

Corpul decapitat al ostaticului francez Hervé Gourdel a fost găsit de armata algeriană în zona în care a fost executat, în septembrie 2014, de o grupare teroristă, anunţă surse din cadrul serviciilor de securitate.

206 afișări
Imaginea articolului Corpul decapitat al ostaticului francez Hervé Gourdel a fost găsit de armata algeriană

Corpul decapitat al ostaticului francez Hervé Gourdel a fost găsit de armata algeriană (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

După mai mult de trei luni de căutări, corpul decapitat a fost găsit în zona montană Akbil, la 160 de kilometri sud-est de Alger, unde turistul francez fusese răpit de gruparea Jund al-Khilafa (Soldaţii Califatului).

Aproximativ 3.000 de militari algerieni sunt pe urmele teroriştilor din cadrul Jund al-Khilafa după executarea ostaticului francez.

În ultimele zile au fost percheziţionate localităţile Abu Yussef şi Akbil, pe baza unor informaţii furnizate de un islamist.

Hervé Gourdel, un ghid montan de 55 de ani originar din sudul Franţei, a fost răpit pe 21 septembrie, în Masivul Djurdjura, fiind decapitat după câteva zile de terorişti islamişti.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici