Creştere a numărului de victime în accidente aeriene în anul 2010

Anul 2010 a fost un an cu probleme pentru siguranţa transportului aerian, cu o creştere a numărului de victime în accidente de avion, la 828 de persoane decedate în întreaga lume, potrivit unui bilanţ publicat marţi de centrul britanic specializat Ascend.

143 afișări
Imaginea articolului Creştere a numărului de victime în accidente aeriene în anul 2010

Creştere a numărului de victime în accidente aeriene în anul 2010 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Anul trecut, au fost înregistrate 28 de accidente aeriene cu victime, adică o creştere cu 22 la sută, potrivit Acend. Ele au provocat moartea a 828 de pasageri şi membri de echipaj, cu 13 la sută mai mult decât cele 731 de decese înregistrate în 2009.

"2010 a fost un an prost, cu un nivel al accidentelor mortale care se agravează: s-a ajuns de la un accident la 1,5 milioane de zboruri în 2009, care a fost cel mai bun an pentru siguranţă înregistrat vreodată, la un accident la 1,3 milioane de zboruri anul trecut", a declarat Ascend.

Accidentul cel mai grav din 2010 a vizat un Boeing 737 al Air India Express care s-a prăbuşit la aterizarea la Mangalore, în sudul Indiei, provocând moartea a 158 de persoane.

Anul a fost marcat de accidentul unui Airbus A321 al companiei Airblue în Pakistan (152 de morţi), al unui A330 al Afriqiyah în Libia (103 morţi) şi al unui Boeing 737 al companiei Ethiopian Airlines în Liban (90 de morţi).

"Însă, în pofida cifrelor relativ proaste din 2010, credem că siguranţa aeriană continuă să se îmbunătăţească" pe termen lung, nuanţează Ascend.

Astfel, au existat cu o sută de accidente mortale mai puţin în ultimul deceniu decât în timpul anilor '90.

Pe o perioadă de zece ani, numărul total de morţi a înregistrat de asemenea un declin. Aproximativ 8.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în accidente aeriene în ultimul deceniu, cu aproape 3.300 mai puţin decât cele 11.280 de decese înregistrate în anii '90.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici