Creşterea economică, crearea de locuri de muncă şi migraţia, priorităţile preşedinţiei Greciei la UE

Grecia, care va asigura începând de la 1 ianuarie preşedinţia Uniunii Europene (UE), va avea ca priorităţi creşterea economică, crearea de locuri de muncă şi politicile în domeniile migraţiei şi maritim, a anunţat miercuri premierul Antonis Samaras.

75 afișări
Imaginea articolului Creşterea economică, crearea de locuri de muncă şi migraţia, priorităţile preşedinţiei Greciei la UE

Antonis Samaras (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

"Preşedinţia lituaniană (a UE) a avut ca prioritate, între altele, stabilitatea fiscală, alături de creşterea (economică) şi (crearea de locuri de) muncă. Noi vom continua aceste obiective", a declarat Samaras la finalul unei reuniuni, la Atena, cu preşedinta Dalia Grybauskaite a Lituaniei, ţară de la care Grecia va prelua mandatul la conducerea UE.

Prioritare vor fi şi "completarea uniunii bancare, abordarea fluxurilor migratorii şi agenda maritimă la toate nivelurile, în special dezvoltarea resurselor energetice submarine", a adăugat el.

Preşedinta lituaniană a subliniat că alegerile europene, prevăzute pentru 25 mai, vor plasa cele şase luni ale preşedinţiei elene sub presiune şi vor constrânge Grecia la iniţiative "rapide".

"Sunt sigură că Grecia va reuşi", a adăugat ea.

Grecia va exercita al cincilea mandat la preşedinţia UE de când a aderat la blocul european, în 1981, în contextul în care zvonuri cu privire la rămânerea acestui stat în zona euro au agitat spiritele în UE în cea mai intensă perioadă a crizei datoriei, declanşate în 2010.

După o relativă stabilizare a situaţiei economice şi politice în ultiemle luni, Guvernul grec mizează asupra relansării economice în 2014, cu o creştere de 0,6% din PIB, ceea ce ar pune capăt celor şase ani consecutivi de recesiune.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici