Creştinii sunt pe cale să fie alungaţi din Orientul Mijlociu, deplânge Papa Francisc

Papa Francisc a denunţat exilul forţat al creştinilor "alungaţi din Orientul Mijlociu", într-o alocuţiune video care urmează să fie difuzată sâmbătă seară la Erbil, un oraş din nordul Irakului, cu prilejul unei vizite a cardinalului Philippe Barbarin.

222 afișări
Imaginea articolului Creştinii sunt pe cale să fie alungaţi din Orientul Mijlociu, deplânge Papa Francisc

Creştinii sunt pe cale să fie alungaţi din Orientul Mijlociu, deplânge Papa Francisc (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Creştinii sunt pe cale să fie alungaţi din Orientul Mijlociu, în suferinţă", a deplâns Suveranul Pontif, care a făcut referire la responsabilitatea jihadiştilor din cadrul grupării Stat Islamic (SI), fără a-i numi însă, conform textului alocuţiunii primite de AFP.

"Este în primul rând vina unei grupări extremiste şi fundamentaliste că aceste comunităţi, în special creştinii şi yazidiţii, dar şi alţii, au plecat şi că toţi sunt victimele violenţelor inumane din cauza identităţii lor etnice şi religioase", a declarat Francisc.

"Se pare că aceşti oameni nu vor ca noi să fim creştini", a adăugat el.

Însoţit de o delegaţie formată din aproximativ o sută de persoane, cardinalul Barbarin, episcop de Lyon, a sosit vineri la Erbil pentru o vizită de două zile, cu ocazia sărbătorii catolice "Neprihănita Zămislire" a Maicii Domnului

Episcopul de Lyon a vizitat sâmbătă taberele de refugiaţi majoritar creştini din cartierul Ainkawa.

Este a doua călătorie a cardinalului Barbarin la Erbil în acest an. El s-a deplasat aici şi în iulie, după înfrăţirea diocezelor din Lyon şi Mosul, al doilea oraş din Irak căzut în iunie în mâinile grupării SI şi de unde au fugit numeroşi creştini.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici