CRITICI DURE pentru un preot care a spus despre spectatorii concertului rock din Bataclan că erau "fraţi siamezi ai teroriştilor" - VIDEO

Un preot catolic din Franţa şi-a atras critici dure după ce a comparat victimele din sala de concerte Bataclan, unde evolua trupa rock Eagles of Death Metal, cu autorii atentatelor de la Paris, afirmând că spectatorii erau "morţi din punct de vedere spiritual", fiind "fraţi siamezi ai teroriştilor".

3065 afișări
Imaginea articolului CRITICI DURE pentru un preot care a spus despre spectatorii concertului rock din Bataclan că erau "fraţi siamezi ai teroriştilor" - VIDEO

CRITICI DURE pentru un preot care a spus despre spectatorii concertului rock din Bataclan că erau "fraţi siamezi ai teroriştilor" (Imagine: fdesouche.com)

Dezgustat de spectacolul rock la care asistau "1.500 de oameni aflaţi în transă extatică", preotul catolic Hervé Benoît, de la o parohie din Lyon, i-a catalogat pe cei prezenţi la concertul din sala Bataclan drept "copii săraci ai generaţiei bobo" (n.red. - stilul social burghezo-boem).

Spectatorii de la concertul trupei Eagles of Death Metal erau "morţi din punct de vedere spiritual, iar asasinii, fraţi siamezi", a declarat preotul într-un editorial publicat pe site-ul Riposte-catholique.fr.

Atât în cazul participanţilor la concert, cât şi al teroriştilor, avem de-a face cu "aceeaşi demolare a valorilor, aceeaşi amnezie, acelaşi infantilism, aceeaşi incultură... Unii erau hrăniţi forţat cu valori creştine interpretate în mod nebunesc: toleranţă, relativism, universalism, hedonism... Ceilalţi, hrăniţi cu valori musulmane devenite şi mai nebuneşti în contactul cu modernitatea: intoleranţă, dogmatism, cosmopolitismul urii...", adaugă preotul catolic.

"Nu este vorba de o revenire la Evul Mediu (...), este vorba de postmodernism în absurditatea sa. Este drama umanismului ateu, care îl iubeşte pe diavol, care iubeşte moartea, violenţa şi care ...îi omoară! (...) 130 de morţi, este groaznic! Dar 600 de morţi ce înseamnă? Este cifra avorturilor făcute în Franţa într-o singură zi. Unde este adevărata oroare?!", adaugă preotul.

Editorialul dur al preotului catolic a fost criticat în Franţa, inclusiv de cardinalul Philippe Barbarin, Arhiepiscopul de Lyon.

"Cardinalul s-a declarat consternat de acest text, foarte ofensiv şi neaşteptat din partea unui preot", au declarat persoane din anturajul Arhiepiscopului de Lyon citate de revista L'Express.

Teroriştii islamişti care au atacat pe 13 noiembrie sala de concerte Bataclan din Paris au omorât 89 de persoane. Alte zeci de persoane au fost ucise la terase şi restaurante din Paris.

În total, 130 de persoane au fost ucise în atentatele revendicate de reţeaua teroristă Stat Islamic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici