Criza din Coreea: Nordul a lansat două rachete balistice cu rază scurtă de acţiune

Coreea de Nord a lansat marţi două rachete balistice cu rază scurtă de acţiune în cadrul unui exerciţiu militar, au anunţat autorităţile din Coreea de Sud.

913 afișări
Imaginea articolului Criza din Coreea: Nordul a lansat două rachete balistice cu rază scurtă de acţiune

Criza din Coreea: Nordul a lansat două rachete balistice cu rază scurtă de acţiune

Coreea de Nord a lansat marţi două rachete balistice cu rază scurtă de acţiune în largul coastei sale estice, a anunţat armata sud-coreeană. Rachetele au fost lansate în jurul orei 7:40 a.m. din provincia Hwanghae de Sud şi au zburat aproximativ 620 de kilometri, a declarat Statul Major Întrunit al Coreei de Sud (JCS), potrivit Reuters.

Armata sud-coreeană era în stare de alertă maximă şi acţionează în colaborare cu militarii americani, a precizat JCS. Şi premierul japonez Fumio Kishida a anunţat că Japonia colectează informaţii despre rachetă.

Armata sud-coreeană a „condamnat cu fermitate" Coreea de Nord, calificând lansările repetate de rachete drept o provocare gravă care ameninţă pacea şi securitatea regiunii. De asemenea, un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA a criticat lansările ca fiind o încălcare a mai multor rezoluţii ale Consiliului de Securitate ONU.

„Alianţa Coreea de Sud-SUA va desfăşura exerciţiile şi antrenamentele noastre aşa cum au fost planificate, chiar dacă Coreea de Nord va încerca să împiedice exerciţiile noastre Freedom Shield prin provocări", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului sud-coreean al Apărării, în cadrul unei conferinţe de presă.

Lansarea are loc la două zile după ce Coreea de Nord a testat două rachete de croazieră strategice de pe un submarin şi la mai puţin de o săptămână după ce liderul nord-coreean Kim Jong Un a ordonat armatei să intensifice exerciţiile pentru a descuraja inamicii şi a fi gata pentru un „război real".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici