CRIZA DIN SIRIA: Un distrugător rus a traversat strâmtoarea Bosfor

Un distrugător rus provenind din Marea Neagră a traversat vineri dimineaţa strâmtoarea turcă Bosfor, îndrepându-se spre Marea Mediterană, a anunţat agenţia de presă Dogan.

1875 afișări
Imaginea articolului CRIZA DIN SIRIA: Un distrugător rus a traversat strâmtoarea Bosfor

Pregătiri de război: Un distrugător rus a traversat strâmtoarea Bosfor (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Distrugătorul-lansator de rachete de tip Smetlivîi a trecut prin strâmtoarea care traversează metropola turcă Istanbul, fiind însoţit de o navă a Pazei de Coastă a Turciei, relatează Dogan.

Agenţia rusă Interfax a anunţat, la începutul lui septembrie, că Smetlivîi se va deplasa spre estul Mării Mediterane, în apropiere de coastele siriene, unde deja se află mai multe nave ruse, în contextul unor ameninţări ale Statelor Unite de a realiza atacuri împotriva Siriei, un aliat al Rusiei.

Iniţial, distrugătorul trebuia să se deplaseze spre Capul Verde, dar a fost redirecţionat spre estul Mării Mediterane, potrivit Interfax.

Rusia, ale cărei nave de război au fost prezente constant în estul Mării Mediterane, de la începutul crizei siriene, a trimis în ultimele zile mai multe nave în regiune.

Trei nave de război ruse - nava de tip SSV-201 Priazovie, marile nave de debarcare Minsk şi Novocerkask - au trecut deja prin Bosfor pe 5 septembrie, deplasându-se spre aceeaşi zonă a Mediteranei.

O sursa militară rusă a subliniat saptămâna trecută că aceste măsuri de consolidare vor permite Rusiei sa fie "capabilă să reacţioneze" în evoluţia situaţiei din Siria.

Serghei Ivanov, actualul şef al administraţiei de la Kremlin, fost ministru al Apărării şi un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin, a afirmat că prima misiune a acestor nave este o posibilă evacuare a numeroşilor cetăţeni ruşi care locuiesc în Siria.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici