CRIZA DIN UCRAINA - Ministrul de Interne: Lupte intense în apropiere de Slaviansk, soldate cu victime. Un elicopter militar, doborât de insurgenţi proruşi - LIVE TEXT

Lupte intense aveau loc, luni dimineaţa, în apropiere de Slaviansk (est) şi există victime, a anunţat ministrul de Interne Arsen Avakov. Insurgenţi proruşi au doborât, luni, un elicopter al Forţelor Aeriene ucrainene, în timpul luptelor din oraşul Slaviansk, afirmă surse citate de Kyiv Post.

3723 afișări
Imaginea articolului CRIZA DIN UCRAINA - Ministrul de Interne: Lupte intense în apropiere de Slaviansk, soldate cu victime. Un elicopter militar, doborât de insurgenţi proruşi - LIVE TEXT

CRIZA DIN UCRAINA - Ministrul de Interne: Lupte intense în apropiere de Slaviansk, soldate cu victime (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Ministrul, care se află la un punct de control la aproximativ şase kilometri de locul luptelor, nu a precizat cărei tabere îi aparţin victimele. Luptele au început cu aproximativ două ore înainte, potrivit unui corespondent al AFP.

La Slaviansk, bastion al rebelilor separatişti proruşi, "ni se livrează un război contra teritoriului nostru", a declarat ministrul. "Misiunea mea este de a elimina teroriştii", a subliniat el.

"Singura tactică este să avansăm încetul cu încetul către centrul" Slaviansk, a adăugat el. "Nu există o soluţie militară, ea trebuie să fie politică".

Şeful Gărzii Naţionale, Stepan Poltorak, prezent la faţa locului, a remarcat: "Adversarii noştri sunt bine antrenaţi şi echipaţi".

"Au fost blocaţi în centrul" Slaviansk. "Rutele (zonelor de luptă) sunt închise, civilii nu sunt lăsaţi să treacă". "Ei fac totul pentru a ne obliga să folosim arme grele, dar nu o vom face, pentru a progeja populaţia civilă".

Elicopter militar ucrainean, doborât de insurgenţi proruşi

Insurgenţi proruşi au doborât, luni, un elicopter al Forţelor Aeriene ucrainene, în timpul luptelor din oraşul Slaviansk, afirmă surse citate de Kyiv Post.

Insurgenţii au atacat elicopterul cu arme automate. Aparatul militar de tip M-24, aparţinând Forţelor Aeriene ucrainene, s-a prăbuşit într-un râu din Slaviansk.

Piloţii au scăpat cu viaţă, anunţă Ministerul ucrainean al Apărării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici