CRIZA DIN UCRAINA: Preşedintele Petro Poroşenko va anunţa în curând o încetare a focului în estul ţării

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a anunţat miercuri că va ordona "în curând" o încetare unilaterală a focului în estul ţării, în cadrul planului său de pace al cărui scop este să pună capăt insurecţiei separatiste proruse.

29986 afișări
Imaginea articolului CRIZA DIN UCRAINA: Preşedintele Petro Poroşenko va anunţa în curând o încetare a focului în estul ţării

Preşedintele ucrainean va anunţa în curând o încetare a focului în estul ţării (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Planul de pace începe cu ordinul meu de încetare unilaterală a focului", a declarat preşedintele prooccidental citat de agenţia Interfax-Ucraina.

"Imediat după aceea, vom primi susţinere faţă de acest plan prezidenţial din partea tuturor participanţilor (implicaţi în conflict). Totul se va desfăşura foarte rapid", a adăugat Poroşenko.

Acest anunţ intervine după ce Kremlinul a anunţat marţi seara că preşedintele rus Vladimir Putin a discutat cu omologul său ucrainean despre o eventuală încetare a focului, în timp ce doi jurnalişti ruşi au fost ucişi în estul separatist al Ucrainei. 

În planul său de pace, preşedintele ucrainean i-a cerut, de asemenea, preşedintelui Putin să recunoască oficial noua conducere a ţării după înlăturarea administraţiei proruse, la sfârşitul lui februarie.

Poroşenko a promis, de asemenea, miercuri amnistie pentru "cei care vor depune armele şi pentru cei care nu au comis infracţiuni grave". 

Insurecţia prorusă s-a soldat cu cel puţin 320 de morţi începând cu 13 aprilie, când a fost lansată o operaţiune militară ucraineană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici