CRIZA DIN UCRAINA: Rusia sugerează că ar putea "INTERVENI" pentru "apărarea suveranităţii" ţării vecine

Rusia ar putea interveni pentru apărarea suveranităţii Ucrainei în virtutea unui acord încheiat cu Statele Unite după încheierea Războiului Rece, sugerează un consilier prezidenţial rus, Serghei Glaziev, citat de Kommersant Ucraina.

1417 afișări
Imaginea articolului CRIZA DIN UCRAINA: Rusia sugerează că ar putea "INTERVENI" pentru "apărarea suveranităţii" ţării vecine

CRIZA DIN UCRAINA: Rusia sugerează că ar putea "INTERVENI" pentru "apărarea suveranităţii" ţării vecine (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Glaziev a făcut referire la un acord dintre Rusia şi SUA din anul 1994 prin care Moscova a fost "garantul" suveranităţii Ucrainei după decizia Kievului de a renunţa la armele nucleare rămase din perioada sovietică.

"Occidentul trebuie să înceteze acţiunile de şantaj şi intimidare", a continuat consilierul preşedintelui Vladimir Putin, subliniind că, aparent, Statele Unite ar miza pe o "lovitură de stat" în Ucraina.

De altfel, Glaziev a cerut Statelor Unite să înceteze finanţarea "rebelilor" din Ucraina, o referire la protestatarii proeuropeni.

Ucraina se confruntă cu o criză politică fără precedent după ce Administraţia Viktor Ianukovici a refuzat, în noiembrie 2013, semnarea unui acord de asociere cu Uniunea Europeană, preferând apropierea de Rusia. Protestele s-au intensificat de aproximativ o lună, în contextul adoptării unor legi care permiteau dispersarea brutală a manifestaţiilor. Legile controversate au fost ulterior abrogate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici