CRIZA IMIGRANŢILOR: Guvernul suedez alocă un miliard de euro în plus autorităţilor locale pentru criza imigranţilor

Guvernul suedez a decis, vineri, să aloce autorităţilor locale un buget suplimentar de un miliard de euro pentru 2015 în vederea asistenţei acordate imigranţilor, în contextul în care ţara se confruntă cu un număr record de solicitanţi de azil, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

158 afișări
Imaginea articolului CRIZA IMIGRANŢILOR: Guvernul suedez alocă un miliard de euro în plus autorităţilor locale pentru criza imigranţilor

Guvernul suedez alocă un miliard de euro în plus autorităţilor locale pentru criza imigranţilor (Imagine: Hepta/Arhiva Mediafax Foto)

Bugetul suplimentar de 10 miliarde de coroane suedeze (1,07 miliarde de euro) va fi folosit în vederea asigurării de adăpost pentru imigranţi. Alocarea acestor fonduri suplimentare face parte dintr-o înţelegere a Guvernului suedez convenită vineri cu opoziţia pentru a face faţă celor 190.000 de solicitanţi de azil care sunt aşteptaţi să sosească în cursul acestui an.

Măsura adoptată vineri se adaugă cheltuielilor suplimentare solicitate pentru 2016 care au fost subliniate în contextul stabilirii bugetului în luna septembrie.

"Am convenit să suplimentăm bugetul cu încă 10 miliarde de coroane suedeze pentru acest an, dintre care majoritatea se vor duce la autorităţile locale", a precizat ministrul pentru Migrare, Morgan Johansson, restul urmând a fi direcţionate către organizaţii care acordă asistenţă imigranţilor.

Potrivit Agenţiei suedeze pentru Migraţie, între 140.000 şi 190.000 de solicitanţi de azil sunt aşteptaţi în cursul anului 2015.

Dintre aceştia, între 29.000 şi 40.000 sunt minori neînsoţiţi, precizează autorităţile suedeze. Până acum, în Suedia au ajuns circa 45.000 de refugiaţi, iar centrele de refugiaţi sunt deja pline.

Pentru 2016, autorităţile suedeze se aşteaptă la 100.000 - 170.000 de azilanţi, inclusiv între 16.000 şi 33.000 de minori neînsoţiţi.

În 2014, în Suedia, s-au înregistrat 81.000 de solicitanţi de azil.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici