CRIZA IMIGRANŢILOR. Statul francez, somat de un tribunal să amelioreze condiţiile de viaţă din "Noua junglă", tabăra de refugiaţi de la Calais

Un tribunal a dispus luni ca statul să amelioreze condiţiile din tabăra de migranţi de la Calais, cunoscută sub numele de "noua junglă", după ce organizaţii non-guvernamentale au solicitat măsuri imediate în contextul unor "încălcări grave ale drepturilor omului", relatează AFP în pagina online.

1753 afișări
Imaginea articolului CRIZA IMIGRANŢILOR. Statul francez, somat de un tribunal să amelioreze condiţiile de viaţă din "Noua junglă", tabăra de refugiaţi de la Calais

CRIZA IMIGRANŢILOR. Statul francez, somat de un tribunal să amelioreze condiţiile de viaţă din "Noua junglă", tabăra de refugiaţi de la Calais (Imagine: independent.ie)

Tribunalul din Lille a cerut departamentului Pas-de-Calais şi oraşului Calais să instaleze alte zece rezervoare de apă - cu cinci robinete fiecare, cincizeci de latrine şi "unul sau mai multe puncte de acces" către servicii de urgenţă, în tabăra suprapopulată de migranţi, în care 6.000 de persoane stau în prezent în frig.

Doctori din cadrul organizaţiei Catholic Relief Services (CRS) şi alte asociaţii au cerut instanţei să "pună capăt încălcărilor grave ale drepturilor omului" ale migranţilor care trăiesc în tabără şi al căror număr aproape că s-a dublat de la sfârşitul lui septembrie.

În afară de noile instalaţii sanitare, tribunalul administrativ a cerut stabilirea unor zone de colectare a gunoiului şi curăţarea generală a taberei. Tribunalul a dat termen de opt zile pentru implementarea noilor măsuri şi a stabilit o amendă de 100 de euro pentru fiecare zi de întârziere.

Prefectura din Pas-de-Calais este obligată, de asemenea, să înceapă în următoarele 48 de ore să îi identifice pe minorii neînsoţiţi care se află în pericol şi să iniţieze un proces de plasare.

Prefectura a anunţat într-un comunicat că va implementa măsurile în timpul prevăzut.

Alte cereri elaborate de ONG-uri - precum utilizarea caselor nelocuite pentru adăpostirea migranţilor şi oferirea a două mese pe zi tuturor celor 6.000 de persoane, faţă de 2.500 de mese o dată pe zi - nu au fost aprobate de instanţa de judecată.

Mministrul francez de Interne Bernard Cazeneuve a solicitat luna trecută consolidarea securităţii şi amplasarea de corturi încălzite pentru a adăposti femeile şi copiii, în contextul în care iarna se apropie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici