Criză politică în Tunisia: Parlamentul - ”îngheţat”, şeful guvernului - schimbat

  • Preşedintele tunisian Kais Saied a anunţat duminică seară ca îngheaţă activităţile parlamentului.
  • Totodată, l-a demis din funcţie pe şeful guvernului, Hichem Mechichi, după o zi de manifestaţii împotriva conducătorilor tunisieni.
  • La scurt timp după acest anunţ, pe străzile Tunisului au răsunat claxoane.
461 afișări
Imaginea articolului Criză politică în Tunisia: Parlamentul - ”îngheţat”, şeful guvernului - schimbat

Proteste în Tunisia

Kais Saied şi-a făcut cunoscute deciziile după o reuniune de urgenţă la palatul prezidenţial, în contextul în care Tunisia se confruntă cu un vârf al pandemiei de coronavirus şi o profundă criză politică care îl opune pe şeful statului principalului partid parlamentar, Ennahdha.

"Constituţia nu permite dizolvarea parlamentului, dar permite îngheţarea activităţilor sale", a declarat el, bazându-se pe articolul 80 care permite acest tip de măsură în caz de "pericol iminent".

Kais Saied a informat că preia puterea executivă, cu "ajutorul guvernului", care va fi condus de un nou şef numit de preşedintele ţării.

În plus, el a anunţat că ridică imunitatea parlamentară a deputaţilor.

Mai multe mii de tunisieni au manifestat duminică împotriva conducătorilor lor, în special contra formaţiunii islamiste Ennahdha.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici