Cuba va cere SUA, în faţa ONU, ridicarea embargoului împotriva sa

Cuba se pregăteşte să ceară administraţiei Statelor Unite ridicarea embargoului împotriva sa, în cadrul sesiunii viitoare a Adunării Generale a ONU, a anunţat marţi Ministerul cubanez de Externe.

23 afișări
Imaginea articolului Cuba va cere SUA, în faţa ONU, ridicarea embargoului împotriva sa

Cuba va cere SUA, în faţa ONU, ridicarea embargoului împotriva sa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Guvernul cubanez va prezenta în septembrie raportul intitulat "Necesitatea de a pune capăt blocadei economice, comerciale şi financiare", care va fi transmis miercuri presei, a precizat acesta.

Preşedintele american, Barack Obama, a prelungit luni cu un an "legea privind comerţul cu inamicul" care interzice orice schimb cu statele considerate o ameninţare pentru Statele Unite şi care afectează numai Cuba. Această lege a dat naştere în 1963 embargoului împotriva insulei comuniste.

Adunarea Generală a ONU a condamnat embargoul împotriva Cubei de 17 ori din 1992, ultima dată în 2008, cu 185 de voturi (din 192 de state membre). Cea de-a 64-a sesiune anuală a fost deschisă oficial marţi, la sediul ONU de la New York, de fostul ministru libian Ali Triki.

Rezoluţiile Adunării Generale nu au efecte constrângătoare, dar reflectă opinia internaţională.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici