Cum a devenit laptele subiect de discuţie în timpul procesului pentru demiterea lui Donald Trump

A doua zi a dezbaterilor din Senatul SUA în procesul pentru punerea sub acuzare a lui Donald Trump a fost presărată cu discuţii între senatori despre lapte, băutura pe care ai voie să o consumi în plen, în afară de apă, potrivit CNN.

925 afișări
Imaginea articolului Cum a devenit laptele subiect de discuţie în timpul procesului pentru demiterea lui Donald Trump

Cum a devenit laptele subiect de discuţie în timpul procesului pentru demiterea lui Donald Trump

Miercuri după-amiaza, senatorul republican de Arkansas Tom Cotton a fost văzut în timp ce bea două pahare cu lapte la pupitrul său, între câteva îmbucături de ciocolată.

Vis a vis de locul în care stă Cotton, senatorul din Carolina de Nord Richard Burr sorbea din propriul său pahar cu lapte, în timpul pleodoariilor democraţilor.

Au fost nişte discuţii despre faptul că senatorul Elizabeth Warren comandase un pahar cu lapte miercuri după-amiază. Însă prezidenţiabilul democraţilor a spus, miercuri, reporterilor, că de fapt adusese pe furiş iaurt de „contrabandă”.

Apa şi laptele sunt singurele băuturi care, conform cutumei, dacă nu ca regulă, sunt permise în plenul Senatului.

Potrivit fostului senator şi contributor CNN, Alan Frumin, senatorul care prezida şedinţa de plen în 24 ianuarie 1966, a creat un precedent la acea reuniune: „Regulile Senatului nu interzi unui senator să soarbă din laptele său în timpul discursului”.

Frumin spune că acesta este doar „un precedent” şi nu o „regulă” formală a Senatului.

Indiferent de acest aspect, din cauza faptului că senatorii stau ore în şir la pupitrele lor în timpului procesului, băutura neobişnuită devine prea tentantă pentru a fi refuzată.

 

De ce a început laptele să fie consumat în Senatul SUA

Un lucru care intrigă este cum a ajuns laptele să fie o băutură în Senat. Senatorul republicat din Lousiana Bill Cassidy, doctor, a declarat pentru CNN că obiceiul a început pentru a-i ajuta în anii '50 pe senatorii care suferă ulcer gastric „când nu era alt tratament pentru această afecţiune în afară de consumul de lapte”.

„Nu exista niciun tratament pentru ulcerul peptic. Prin urmare oamenii beau lapte şi astfel senatorilor le era permis să bea lapte deoarece sufereau de ulcer”, a explicat el.

Mai mulţi senatori în vârstă nu ştiau acest lucru. Când au fost întrebaţi de CNN dacă în cei 45 de ani în Senat a comandat vreodată lapte la pupitrul său din plen, parlamentarul din Vermont Patrick Leahy, un democrat, a părut foarte surprins.

„Nu ştiam asta, însă sunt nou aici”, a spus Leahy.

În timp ce senatorul de Vermont vorbea, republicanul din Kansas Pat Roberts trecea pe lângă el. Leahy l-a oprit pe Roberts.

„Pat, ştiai asta? Că putem comanda lapte în plenul Senatului?”, l-a întrebat Leahy.

Roberts a dat din cap şi a adăugat „Şi eu sunt preşedintele Comisiei pentru agricultură!”.

Senatorul republican Ron Johnson de la o companie americană de top producătoare de lactate din Wisconsin a fost, de asemenea, ruşinat că nu comandase niciodată lapte.

„Beau apă. Nu mă daţi de gol. Credeţi-mă că mănânc destul produse lactate, însă sunt mai mult fan al brânzeturilor decât al laptelui. Pe acela îl pun doar peste cereale”, a recunoscut Johnson.

Şi Casiddy a spus că se rezumă doar la apă, însă laptele ar fi o alegere sănătoasă pentru majoritatea colegilor săi.

„Nu este grozav dacă este intolerant la lactoză. Chiar nu extraordinar să fii blocat în plen şi să nu tolerezi lactoza”, a explicat el.

Până la lăsarea serii, au început să apară zvonuri în camera de plen a Senatului că sunt comenzi de lapte.

„Cineva a comandat lapte, jur pe ce-i mai sfânt”, a afirmat, plin de uimire, senatorul republican de Missouri Josh Hawley.

„E posibil să trebuiască să comand şi eu”, a spus senatorul de Pennsylvania Bob Casey, un democrat.

După ultima pauză de cină, pare-se că Elizabeth Warren a decis să renunţe la iaurtul ei, în favoarea unui pahar cu lapte. Alături de un pahar cu apă, a luat câteva înghiţituri din laptele ei în timp ce pledoariile privind punerea sub acuzare a lui Donald Trump se apropiau de final.

Foto Captură video CNN

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici