Cum arată noua normalitate. Fiecare copil obligat să stea în pătratul lui: ”Nu-mi revin. Această imagine îţi rupe inima”

  • Imaginea unor copii care se joacă în curtea şcolii pentru prima dată după 2 luni de izolare a generat emoţie puternică în Franţa.
  • Fotografia realizată de un jurnalist arată copiii ”izolaţi” în pătrate desenate cu creta pe asfalt.
  • Poza a devenit în Franţa un simbol pentru redeschiderea şcolilor şi grădiniţelor în ”noul normal”.
2580 afișări
Imaginea articolului Cum arată noua normalitate. Fiecare copil obligat să stea în pătratul lui: ”Nu-mi revin. Această imagine îţi rupe inima”

Cum arată noua normalitate. Fiecare copil obligat să stea în pătratul lui: ”Nu-mi revin. Această imagine îţi rupe inima”

Care este noul normal? Luni, 12 mai 2020, s-au redeschis grădiniţele şi şcolile pentru clase mici în Franţa după 2 luni de izolare din cauza coronavirusului. La scurt timp, un instantaneu realizat de un jurnalist al BFMTV s-a viralizat generând un val de sentimente: emoţie, surpriză, consternare, relatează francetvinfo.fr.

În curtea unei şcoli din Tourcoing copiii se jucau la distanţă, fiecare singur, în interiorul unui pătrat desenat cu creta, pe asfalt.

Pe reţelele de socializare, imaginea a devenit un simbol pentru cum arată şcoala în vremea coronavirusului.

Imaginile postate de jurnalistul BFMTV, Lionel Top, au strâns pe Twitter 43.000 de aprecieri şi peste 15.000 de distribuiri.

O profesoară franceză le-a comentat şi ea pe Twitter: ”Nu-mi revin. Această imagine îţi rupe inima. Nu putem numi asta şcoală” a comentat Laurence De Cock.

”Pentru a respecta distanţa, echipa pedagogică a desenat pătrate pe jos pentru cei mici.  Copiii dansează, se joacă, sar, nu împreună, ci în aceste pătrate. Din ce am văzut noi, copii nu trăiesc asta ca pe o pedeapsă.” a povestit jurnalistul Lionel Pop.

”Nu am văzut niciodată o imagine aşa tristă” a reacţionat pe Twitter Myriam Cau. ” Această imagine va rămâne în istorie”, a comentat şi France Thebault.

Unii au comparat imaginea cu scenele din filmul Dogville (2003) al lui Lars von Trier,  turnat în întregime în platou, toată acţiunea desfăşurându-se ca într-o piesă de teatru.

Ministerul Educaţiei din Franţa nu a dat sfaturi explicite pentru desenarea de pătrate cu creta, dar a oferit indicaţii despre condiţiile în care se pot juca copiii în aer liber în pauze.

Pentru cei care s-au întristat la vederea pozelor, Lionel Top a avut o precizare: ”Imaginaţi-vă ce trăiesc profesorii şi învăţătorii. O învăţătoare mi-a spus: Mă doare inima de nu vă imaginaţi.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici