Cum îl descrie Ayman al-Zawahiri pe Osama ben Laden: Un bărbat sensibil, blând şi prietenos

Osama ben Laden era un bărbat sensibil, susţine noul lider al reţelei Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, într-o înregistrare video intitulată Zilele cu Imamul şi difuzată de site-urile de promovare şi susţinere a jihadului, relatează BBC News Online.

604 afișări
Imaginea articolului Cum îl descrie Ayman al-Zawahiri pe Osama ben Laden: Un bărbat sensibil, blând şi prietenos

Osama ben Laden (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Zawahiri susţine că a realizat această înregistrare video, din care a fost difuzată prima parte având 30 de minute, pentru a arăta "faţa umană" a lui ben Laden şi a le vorbi oamenilor despre extraordinara sa loialitate.

"Oamenii nu ştiu că acest bărbat era sensibil, blând, prietenos, cu sentimente rafinate, chiar dacă viaţa era grea", a declarat Zawahiri, îmbrăcat în robă albă şi turban şi stând în faţa unei draperii verzi.

"Nu am văzut niciodată un bărbat ca el", a adăugat noul lider terorist.

Zawahiri, care s-a întâlnit cu ben Laden în Pakistan, la jumătatea anilor '80, când îi susţineau amândoi pe combatanţii afgani care luptau împotriva forţelor sovietice, afirmă că timpul petrecut cu ben Laden este o "onoare".

El îşi aminteşte cum, atunci când a primit vestea că unii membri ai familiei lui Zawahiri au fost ucişi, ben Laden, cu lacrimi în ochi, a venit să îl vadă şi să îl îmbrăţişeze.

Zawahiri susţine că fostul lider terorist era devotat copiilor lui, asigurându-se că aceştia sunt bine educaţi, în pofida faptului că se mutau dintr-o parte în alta.

Potrivit lui, ben Laden nu voia ca cei care au comis atacurile de la 11 septembrie, soldate cu moartea a 3.000 de persoane, să fie uitaţi. "Şeicul îşi amintea cu blândeţe şi recunoştinţă şi era mişcat de amintirea celor 19 fraţi care au atacat idolul secolului nostru, America", a declarat Zawahiri.

Analiştii sugerează că această înregistrare a fost difuzată pentru a-i creşte popularitatea lui Zawahiri în rândul simpatizanţilor reţelei, prin accentuarea apropierii acestuia de carismaticul lider.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici