Cum se reconstruieşte un pod peste oraşul Genova în doar doi ani? Îţi explică doi români care au participat la construcţie VIDEO

  • Vechiul pod Morandi s-a prăbuşit în 2018 provocând 43 de victime printre care şi şoferul Marian Roşca, din Bumbeşti-Jiu
  • Noul pod este gata şi va fi inaugurat luni seara de Preşedintele Italiei, Sergio Mattarella
  • Nicolae, betonier şi Doru, şofer de TIR, au participat la reconstrucţie
1175 afișări

Un vechi cântec din copilărie îţi spune că atunci când un pod cade, vine apa şi îl ia. Nu s-a întâmplat aşa cu Podul Morandi care s-a prăbuşit peste un cartier al oraşului Genova şi a întrerupt legăturile cu autostrada.

Doru Haja, şofer de TIR, împreună cu sute de colegi au luat mai întâi molozul, ca să cureţe terenul. A mai venit şi Nicolae Borcan din Constanţa, care, împreună cu alte zeci de români angajaţi ai firmei Fincantieri, au turnat beton şi au ridicat suspensiile de metal. S-a lucrat zi lumină chiar şi în pandemie. Noua structură se va numi Podul Sfântul Gheorghe, iar preşedintele Italiei, Sergiu Mattarella, va fi prima persoană care îl va traversa luni seara. 

„Am rămas impresionat de ritmul în care s-a lucrat şi sper ca actualul pod să aibă o durată mult mai mare de viaţă”, a spus Doru Haja, şofer TIR din Parma.

„Presiune un pic a fost. În ritm. Am avut ritm tot timpul pentru că nu puteam să dăm înapoi”, a mai declarat acesta. 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici