Cum se simte preşedinta argentiniană Cristina Kirchner după ce a fost operată

Starea de sănătate a preşedintei argentiniene Cristina Kirchner evoluează favorabil, la două zile după ce Kirchner a fost operată cu succes pentru neutralizarea unui hematom cerebral, potrivit unui nou buletin medical publicat joi.

545 afișări
Imaginea articolului Cum se simte preşedinta argentiniană Cristina Kirchner după ce a fost operată

Cristina Kirchner (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În a doua zi postoperatorie, (starea de sănătate a) preşedintei evoluează favorabil, fără complicaţii", a anunţat într-un comunicat Fondation Favaloro, spitalul privat din Buenos Aires unde a avut loc intervenţia chirurgicală.

Internată în continuare la secţia de terapie intensivă, Kirchner, în vârstă de 60 de ani, a fost supusă unei proceduri de tomografie, ale cărei rezultate sunt "satisfăcătoare", a anunţat această instituţie medicală.

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei, Alfredo Scoccimarro, a anunţat că Kirchner se "recuperează foarte bine".

Preşedinta argentiniană a fost operată marţi pentru neutralizarea unui hematom la cap, apărut în urma unei căderi, la 12 august. Intervenţia chirurgicală s-a desfşăurat fără complicaţii, iar Kirchner se va putea întoarce la palatul prezidenţial după mai multe săptămâni.

După ce va petrece câteva zile în secţia de terapie intensivă, la spitalul Fondation Favaloro, preşedinta argentiniană urmează să-şi continue convalescenţa la reşedinţa prezidenţială din Olivos, o suburbie din nordul capitalei.

Kirchner a fost aleasă în funcţia de preşedinte în 2007 şi realeasă 2011, pentru al doilea mandat de patru ani.

Vicepreşedinte începând din 2011, Amado Boudou, un argentinian de origine franceză, în vârstă de 50 de ani, o înlocuieşte începând de luni pe Kirchner în toate acţiunile protocolare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici