Cutremur cu magnitudinea de 3,8 în Ţara Galilor

Un cutremur cu magnitudinea de 3,8 s-a produs miercuri dimineaţa în nordul Ţării Galilor (vestul Marii Britanii), a anunţat British Geological Survey (BGS).

130 afișări
Imaginea articolului Cutremur cu magnitudinea de 3,8 în Ţara Galilor

Cutremur cu magnitudinea de 3,8 în Ţara Galilor

În urma cutremurului nu au fost semnalate pagube.

Epicentrul seismului, produs la ora 04.15 (06.15 ora României), a fost localizat în Marea Irlandei, la 15 kilometri în largul oraşului Abersoch din peninsula Llyn, a precizat British Geological Survey (BGS).

Acest cutremur a fost resimţit pe o rază de 140 de kilometri.

"Acest seism este mai important decât media celor pe care le înregistrăm noi. Există aproximativ unul ca acesta pe an", a declarat BGS.

Martorii oculari au afirmat că au auzit un zgomot puternic, urmat de un vuiet şi mişcări telurice.

Cutremurul a avut loc în apropiere de locul unde s-a produs un seism cu magnitudinea de 5,4 în 1984, în peninsula Llyn, cel mai important din Marea Britanie de la începutul măsurătorilor.

Marea Britanie este o zonă relativ calmă pe plan seismic. Aproximativ 200-300 de cutremure se produc anual aici, dar acestea sunt în general de mică amploare şi trec neobservate.

Cel mai puternic cutremur înregistrat vreodată în Marea Britanie, cu magnitudinea de 6,1, s-a produs în 1931, dar epicentrul lui a fost localizat în Marea Nordului şi a avut un impact redus asupra uscatului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici