Cutremur cu magnitudinea de 4,9 în sudul Italiei

Un cutremur cu magnitudinea de 4,9 s-a produs duminică seara în nord-vestul oraşului Napoli, în sudul Italiei, a anunţat Institutul Naţional de Geofizică şi Vulcanologie (INGV).

431 afișări
Imaginea articolului Cutremur cu magnitudinea de 4,9 în sudul Italiei

Cutremur cu magnitudinea de 4,9 în sudul Italiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit informaţiilor oferite de către autorităţi, cutremurul "nu s-a soldat cu daune materiale sau victime".

Seismul a fost resimţit în jurul orei locale 18.08 (19.08, ora României), în toate regiunile din sudul Italiei.

Epicentrul cutremurului, situat la o adâncime de 10,5 kilometri, potrivit INGV, a fost localizat în apropiere de Castello del Matese, în provincia Caserta.

Potrivit directorului INGV, Alberto Michelini, cutremurul a fost urmat de patru replici, cu magnitudini cuprinse între 2,3 şi 2,8.

Serviciul naţional de pompieri a anunţat că în zonele afectate de cutremur nu a fost necesară nicio intervenţie din partea lor.

Într-un comunicat, Protecţia civilă a subliniat că premierul italian, Enrico Letta, "urmăreşte evoluţia situaţiei".

Primarul oraşului, Luigi de Magistris, a afirmat, într-un mesaj postat pe contul său de Twitter, că "pentru moment, nu au fost înregistrate victime sau daune materiale".

Locuitorii din Napoli au ieşit în străzi, cuprinşi de panică, potrivit unor imagini apărute în presa italiană. Unele persoane, ca măsură de precauţie, au decis să înnopteze în automobilele lor.

La începutul săptămânii, în Italia s-au produs mai multe cutremure de intensitate medie.

Italienii sunt în continuare traumatizati de cutremurul din 23 noiembrie 1980, produs în regiunile Campania şi Basilicata şi s-a soldat cu aproximativ 3.000 morţi.

Mai recent, un seism produs la 6 aprilie 2009, în provincia L'Aquila, s-a soldat cu moartea a 300 de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici