Cutremur cu magnitudinea de 6,1 în Indonezia. Bilanţul a ajuns la şase morţi

Un cutremur cu magnitudinea de 6,1 grade s-a produs marţi în provincia indoneziană Aceh, provocând moartea a şase persoane şi rănirea altor aproximativ 50, au anunţat surse medicale.

368 afișări
Imaginea articolului Cutremur cu magnitudinea de 6,1 în Indonezia. Bilanţul a ajuns la şase morţi

Cutremur cu magnitudinea de 6,1 în Indonezia. Bilanţul a ajuns la şase morţi

UPDATE 19:20 - Bilanţul seismului din Indonezia a ajuns la şase morţi

Şase copii au murit după prăbuşirea unei moschei în timpul seismului puternic produs marţi în provincia indoneziană Aceh, alte cel puţin 14 persoane fiind prinse sub ruinele lăcaşului de cult, anunţă surse oficiale citate de AFP.

Operaţiunile de salvare în ruinele moscheii vor continua, a anunţat şeful Departamentului regional pentru gestionarea catastrofelor, Subhan Sahara.

"Am primit aproximativ 50 de persoane rănite după prăbuşirea pereţilor caselor lor", a declarat pentru AFP Ema Suryani, medic într-o clinică din Lampahan (nord), precizând că tratează "răni deschis sau fracturi".

"Un copil a murit în circumstanţe similare", a subliniat ea.

Pacienţii, originari din diverse localităţi, au fost aduşi cu camioanele", a adăugat ea.

Cutremurul s-a produs la ora 07.37 GMT (10.37 ora României), la o adâncime de zece kilometri şi la 55 de kilometri sud de oraşul Bireun, pe coasta de nord a provinciei, potrivit institutului american de geofizică USGS.

Locuitorii panicaţi au ieşit în stradă în Banda Aceh, capitala provinciei, unde cutremurul a durat aproximativ un minut, potrivit unui jurnalist al AFP aflat la faţa locului.

Indonezia este situată pe Cercul de Foc al Pacificului, unde plăcile tectonice intră frecvent în coliziune, provocând cutremure sau erupţii vulcanice.

Un cutremur de intensitate mare a afectat ţara în 2004, determinând formarea unui tsunami devastator, soldat cu 170.000 de morţi în Aceh, Sumatra, şi zeci de mii de victime în tot Oceanul Indian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici