CUTREMUR cu magnitudinea de 6,3 grade în Indonezia

Un cutremur cu magnitudinea de 6,3 a avut loc marţi în estul Indoneziei, a anunţat institutul american de geofizică USGS, dar primele informaţii nu anunţă pagube materiale, iar autorităţile locale exclud orice risc de tsunami.

123 afișări
Imaginea articolului CUTREMUR cu magnitudinea de 6,3 grade în Indonezia

CUTREMUR cu magnitudinea de 6,3 grade în Indonezia (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit USGS, seismul s-a produs în jurul orei 13.30 GMT (15.30 ora României) la 110 kilometri nord-nord-est de oraşul Tobelo, situat în insulele Moluce, la o adâncime de 63 de kilometri.

Suharjono, un oficial din cadrul Agenţiei de meteorologie, climatologie şi geofizică din Indonezia, a declarat că nu există risc ca acest seism să provoace un tsunami.

Proprietarul unui hotel din Tobelo a anunţat că clienţii săi s-au grăbit să iasă din camere în momentul producerii seismului, dar nu a constatat pagube.

"A fost destul de puternic, dar nu a durat prea mult şi totul pare să fi revenit la normal", a afirmat el.

Indonezia este situată pe Cercul de Foc al Pacificului, o zonă de joncţiune a plăcilor tectonice, fapt care provoacă o activitate seismică şi vulcanică frecventă.

Un seism cu magnitudinea de 6,1, care s-a produs în iulie în provincia Aceh, pe insula indoneziană Sumatra, a provocat cel puţin 35 de morţi şi a lăsat mii de persoane fără adăpost.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici