CUTREMUR cu magnitudinea de 6,3 în largul Japoniei

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 6,3, s-a produs vineri în largul insulei japoneze Kyushu, a anunţat institutul american de geofizică USGS, citat de AFP.

1325 afișări
Imaginea articolului CUTREMUR cu magnitudinea de 6,3 în largul Japoniei

CUTREMUR cu magnitudinea de 6,3 în largul Japoniei

Epicentrul cutremurului, care a avut loc la ora locală 02.06 (19.06 ora României), a fost localizat la 13 kilometri nord de oraşul Kunisaki-shi, iar hipocentrul la o adâncime de 82 de kilometri, a precizat USGS.

Centrul de supraveghere a valurilor seismice în Pacific nu a difuzat un mesaj de alertă.

În martie 2011, peste 18.000 de persoane au murit în urma unui cutremur submarin cu magnitudinea 9 care a provocat un tsunami pe coasta de nord-est a Japoniei, cel mai grav dezastru cu care s-a confruntat ţara de la sfârşitul celui de-al doilea război mondial.

Sistemele de răcire ale centralei nucleare Fukushima s-au blocat, iar peste 10.000 de persoane au fost evacuate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici