CUTREMUR cu magnitudinea de 6,7 în largul Noii Zeelande

Un cutremur cu magnitudinea de 6,7 a avut loc luni dimineaţă în largul coastelor de est ale Noii Zeelande, însă seismologii au exclus orice risc de tsunami, relatează AFP.

120 afișări
Imaginea articolului CUTREMUR cu magnitudinea de 6,7 în largul Noii Zeelande

CUTREMUR cu magnitudinea de 6,7 în largul Noii Zeelande (Imagine: Mediafax Foto)

Seismul, care s-a produs la ora locală 10.33 (00.33, ora României), a fost localizat în mare, la o distanţă de aproximativ 200 de kilometri de oraşul Gisborne, situat pe insula Insula de Nord, şi la o adâncime de 35 de kilometri, a precizat Institutul american de geofizică (USGS).

Serviciul de Protecţie Civilă din Noua Zeelandă a declarat că "un tsunami în regiune provocat (de seism) este puţin probabil".

GeoNet, serviciul de supraveghere seismică neozeelandez, a calificat acest cutremur drept "grav" şi a afirmat că seismul a fost resimţit în partea de jos a Insulei de Nord şi în partea de sus a Insulei de Sud, cele două insule principale ale Noii Zeelande.

Noua Zeelandă se află pe Centrura de Foc a Pacificului, unde mai multe plăci intră frecvent în coliziune, provocând o activitate seismică importantă.

Un cutremur cu magnitudinea de 6,3, care a avut loc în februarie 2013 în regiunea Canterbury (Insula de Sud), în zona Christchurch, s-a soldat cu 185 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici