CUTREMUR cu magnitudinea de 6,9 la frontiera dintre Mexic şi Guatemala. Cel puţin două persoane au murit

Cel puţin două persoane, între care un nou-născut, au murit, iar alte 25 au fost rănite, luni, în zona de frontieră dintre Mexic şi Guatemala, din cauza unui cutremur puternic cu magnitudine de 6,9 care a afectat regiunea, potrivit autorităţilor celor două ţări, citate de AFP.

340 afișări
Imaginea articolului CUTREMUR cu magnitudinea de 6,9 la frontiera dintre Mexic şi Guatemala. Cel puţin două persoane au murit

CUTREMUR cu magnitudinea de 6,9 la frontiera dintre Mexic şi Guatemala

Cutremurul a avut loc la ora 11.24 GMT (14.24, ora României) la 47 de kilometri sud de Tapachula, un oraş din statul mexican Chiapas (sud), şi la o adâncime de 92 de kilometri, a anunţat Serviciul Seismologic Naţional (SSN).

Potrivit acestui serviciu şi Institutului american de geofizică USGS, zeci de replici cu magnitudini între 3,4 şi 4,1 au fost resimţite imediat după producerea cutremurului.

Un bărbat în vârstă de 51 de ani a murit la Huixtla, o localitate mexicană de la frontiera cu Guatemala.

În municipalităţile Cacaohatan şi Mapastepec, "şase persoane au fost rănite în urma căderii unor copertine", potrivit unui comunicat al Guvernului statului Chiapas.

În cursul unei conferinţe de presă, preşedintele guatemalez, Otto Perez, a anunţat decesul unui nou-născut.

"Pentru moment, singurul deces (din Guatemala) este cel al unui nou-născut care a murit la spitalul din San Marcos (vest) din cauza căderii unei părţi a unui tavan fals", a anunţat Perez.

Autorităţile din Guatemala au emis cod portocaliu după cutremur, care s-a soldat cu 20 de răniţi şi 20 de case distruse, în timp ce aproximativ 5.000 de persoane au suferit diverse pagube, potrivit primelor rapoarte oficiale.

Ministrul guatemalez al Educaţiei, Cynthia del Águila, a anunţat suspendarea cursurilor în cinci departamente.

În Mexic, autorităţile din Chiapas au raportat că au constatat căderea unor tavanuri false la aeroportul din Tapachula, distrugeri importante pe un drum, prăbuşirea a trei case în comunitatea La Pinadea de Siltepec şi pagube pe 30 de proprietăţi din regiunea Soconusco, cea mai afectată.

Cutremurul a fost resimţit şi în unele zone ale oraşului Mexico, la peste 1.000 de kilometri nord-vest, a anunţat primarul capitalei mexicane, Miguel Angel Mancera.

Mexicul se află într-o zonă în care se întâlnesc cinci plăci tectonice şi înregistrează o puternică activitate seismică. Cutremurele se produc în majoritatea cazurilor în largul coastei la Pacific.

În mai, Mexicul a fost afectat de o serie de cutremure puternice, între care unul cu magnitudine de 6,4 resimţit în capitală.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici