Cutremur cu magnitudinea de 7,5 în Indonezia

Cutremurul s-a produs în regiunea Kepulauan Mentawai, la ora 21.42 (17.42 ora României), la o adâncime de 14,2 kilometri, a precizat USGS într-un comunicat difuzat pe site-ul său de Internet.

138 afișări
Imaginea articolului Cutremur cu magnitudinea de 7,5 în Indonezia

Cutremur cu magnitudinea de 7,5 în Indonezia

După producerea cutremurului a fost emisă o avertizare de tsunami care a fost ridicată după aproximativ două ore.

Zona respectivă este situată la 245 de kilometri vest de Bengkulu, pe insula Sumatra, şi la 281 kilometri sud de Padang, într-o regiune foarte frecventată de turişti.

Potrivit locuitorilor, seismul a fost resimţit până în Padang.

"Cutremurul a durat aproximativ trei secunde. Locuitorii au intrat în panică şi au fugit pe dealuri, dar încep să revină. Nicio victimă şi nicio pagubă materiale nu au fost semnalate", a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al agenţiei indoneziene pentru catastrofe naturale, Priyadi Kardono.

Adâncimea mică a cutremurului a determinat Centrul de alertă în caz de tsunami în Pacific, cu sediul în Statele Unite, să anunţe o avertizare, subliniind însă că nu există "riscul producerii unui tsunami devastator". Avertizarea a fost ridicată la mai puţin de două ore de la seism.

Anterior, seismologii de la USGS au anunţat producerea unui alt cutremur, cu magnitudinea de 5,7, în insula indoneziană Sulawesi.

Cutremurul s-a produs la ora 21.05 (15.05 ora României), la o adâncime de 26 de kilometri în Marea Molucelor.

Epicentrul cutremurului s-a aflat la 172 de kilometri sud de Manado, în nord-estul Sulawesi, a precizat observatorul geologic american.

Indonezia este situată pe Cercul de Foc al Pacificului, zonă unde activităţile vulcanice şi seismice sunt foarte importante.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici