Cutremur de 6,3 grade produs în insula Sumba din Indonezia

Un cutremur de 6,3 grade pe scara Richter s-a produs marţi dimineaţă în insula Sumba din Indonezia, însă autorităţile nu au dat imediat informaţii cu privire la victimele sau pagubele provocate, au anunţat mai mulţi oficial, relatează site-ul agenţiei Dpa.

884 afișări
Imaginea articolului Cutremur de 6,3 grade produs în insula Sumba din Indonezia

Cutremur de 6,3 grade produs în insula Sumba din Indonezia

Cutremurul a avut loc la ora locală 7.16, la o adâncime de 10 kilometri, având epicentrul la 66 de kilometri la sud-vest de Sumba.

"Seismul a fost resimţit puternic. Localnicii şi-au părăsit propriile locuinţe", a informat Martina Djera, şefa agenţiei pentru protecţie civilă din districtul de est al insulei.

Djera a mai declarat că seismul a afectat câteva clădiri, însă impactul acestuia încă este analizat.

Potrivit agenţiei Xinhua, cutremurul a urmat un alt seism de 5,9 grade pe scara Richter.

Cel puţin 1.203 de persoane au murit, iar alte 50.000 au rămas fără locuinţe în urma cutremurului de 7,5 grade urmat de tsunami care au afectat Insula indoneziană Sulawesi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici