CUTREMUR de 7,2 grade Richter în Tadjikistan. Seismul puternic a fost resimţit până la New Delhi

Un cutremur cu magnitudinea de 7,2 a avut loc luni în Tadjikistan, acesta fiind resimţit până în capitala indiană New Delhi, dar şi în Pakistan, potrivit Institutului american de geofizică USGS, relatează Reuters în pagina electronică.

1664 afișări
Imaginea articolului CUTREMUR de 7,2 grade Richter în Tadjikistan. Seismul puternic a fost resimţit până la New Delhi

CUTREMUR de 7,2 grade Richter în Tadjikistan. Seismul puternic a fost resimţit până la New Delhi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Un purtător de cuvânt al Comisiei tadjice pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că nu deţinea informaţii despre eventuale victime sau pagube imediat după cutremur.

Seismul nu a afectat baze miliatre ruse în Tadjikistan, anunţă RIA Novosti, care citează Ministerul rus al Apărării.

Epicentrul cutremurului a fost localizat la 111 kilometri sud-vest de Karakul, o regiune muntoasă slab populată, a precizat USGS.

Un locuitor din capitala tadjică Duşambe a declarat telefonic pentru Reuters că seismul a fost resimţit în capitală, dar a apreciat că a fost "moderat".

Un reporter de la agenţia americană The Associated Press din Kîrgîzstanul vecin, o ţară situată la sud de Tadjikistan, afirmă că a resimţit două cutremure, în capitala kîrgîză Bişkek. Autorităţile kîrgîze au anunţat că sesmul a fost resimţit puternic şi la Almaty, cel mai mare oraş din această ţară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici