Cutremur în largul coastelor Noii Zeelande

Un cutremur cu magnitudinea de 6,2 s-a produs marţi în largul coastelor Noii Zeelande, unda seismului fiind resimţită la Wellington, a anunţat Institutul american de Geofizică USGS.

206 afișări
Imaginea articolului Cutremur în largul coastelor Noii Zeelande

Cutremur în largul coastelor Noii Zeelande (Imagine: Arhiva MediafaxFoto)

Seismul s-a produs la ora locală 22.36 (marţi, 13.36, ora României), la aproximativ 105 kilometri sud-vest de New Plymouth (Insula de nord) şi la aproximativ 173 de kilometri de capitala Wellington, unde, de asemenea, a fost resimţit, potrivit unui corespondent AFP. Epicentrul s-a situat, în schimb, la foarte mare adâncime, aproxiamtiv 236 de kilometri.

Noua Zeelandă a fost afectată în septembrie 2010 şi februarie 2011 de două cutremure puternice, care au devastat regiunea Christchurch, de pe insula de sud. În urma celui de al doilea cutemur au murit 185 de persoane.

Ţara, situată pe Centura de Foc a Pacificului, la întâlnirea plăcilor tectonice australiană şi a Pacificului, înregistrează până la 15.000 de cutremure pe an.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici