CUTREMUR puternic în nordul Italiei

Un cutremur puternic a fost resimţit vineri în toată zona de nord a Italiei, din regiunea Milano (vest) până în Veneţia (est), a anunţat presa italiană.

2439 afișări
Imaginea articolului CUTREMUR puternic în nordul Italiei

CUTREMUR puternic în nordul Italiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cutremurul cu magnitudinea de 5,2 s-a produs la ora 12.33 (13.33 ora României), în provinciile Lucca şi Massa (Toscana) şi La Spezia (Liguria), a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a protecţiei civile.

"Verificăm dacă există eventuale pagube", a adăugat ea, fără alte precizări.

Cu puţin timp înainte de ora 11.30 GMT (14.30 ora României), nu fuseseră semnalate victime sau pagube materiale.

Potrivit INVG (Institutul naţional de geofizică şi vulcanologie), epicentrul a fost localizat la doi kilometri de Fivizzano, în provincia Massa e Carrara (Toscana) la o adâncime de 5,1 kilometri. Institutul american de geofizică a estimat adâncimea la 10 kilometri.

În aceste oraşe, numeroase persoane au ieşit pe străzi ca măsură de precauţie.

Peninsula este deseori afectată de cutremure. În mai 2012, Emilia-Romagna (nord-est) a fost afectată timp de zece zile de cutremure soldate în total cu 23 de morţi.

Italienii au fost puternic afectaţi de cutremurul din l'Aquila (centru), din 6 aprilie 2009, care s-a soldat cu peste 300 de morţi şi zeci de mii de sinistraţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici