„Daună brutală pentru ecosistem”. O plajă din Spania a fost stropită cu clor. Ecologiştii spun că acesta a ucis şi insectele din zonă

Autorităţile de pe coasta Spaniei au cerut scuze localnicilor din zonă după ce au stropit plajele cu clor, într-o încercare de a proteja copii de coronavirus.

2264 afișări
Imaginea articolului „Daună brutală pentru ecosistem”. O plajă din Spania a fost stropită cu clor. Ecologiştii spun că acesta a ucis şi insectele din zonă

„Daună brutală pentru ecosistem”. O plajă din Spania au fost stropită cu clor. Ecologiştii spun că acesta a ucis şi insectele din zonă

În staţiunea Zahara de los Atunes, de lângă oraşul Cadiz, autorităţile au folosit tractoare pentru a stropi o porţiune mai mare de 2 kilometri de plajă cu clor înainte de a le permite copiilor să iasă din case, o măsură de relaxare aplicată în Spania de la începutul săptămânii.

Ecologiştii spun că acest lucru a dus la daune brutale ale ecosistemului, potrivit BBC.

Maria Dolores Iglesias, care conduce un grup de voluntari pentru mediu în regiunea Cadiz, a spus că a vizitat locul şi a văzut dauna cu ochii ei. Ea a declarat că înălbitorul „a ucis toate vietăţile din zonă, inclusiv insectele”.

„Clorul este folosit ca un foarte puternic dezinfectant, e logic să fie folosit pentru dezinfecta străzi şi astfalt, însă aici dauna este brutală”, a spus Iglesias.

„Plaja are modul său unic de a se curăţa, acestă dezinfectare nu era necesară”, a adăugat aceasta.

Şeful poliţiei locale, Augustin Conejo, a recunoscut că a fost „o mişcare greşită”.  El a justificat că intenţiile au fost de a proteja copiii care urmau să iasă din case, după 6 săptămâni de izolare, şi să se joace în nisip.

Autorităţile locale ar putea fi acum penalizate de guvernul regional din Andaluzia, potrivit El Pais.

Greenpeace Spania a publicat un mesaj pe o reţea socială în care a comparat controversata sugestie a preşedintelui SUA, Donald Trump, ca oamenii să-şi injecteze dezinfectant cu stropirea plajelor cu dezinfectant pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Spania a fost grav afectată de noul coronavirus, având peste 23.800 de morţi.

Foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici